Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do kogoś dorosłego( ͡° ͜ʖ ͡°) To znaczy niby jestem dorosły - 33 lvl here - ale nigdy nie byłem na żadnej konferencji branżowej, jak takie coś wygląda?

Jak chciałeś kogoś poznać w podstawówce to podchodziłeś i mowiłeś: siema, jestem Kazio, chcesz być moim kolegą? Ale nie sądzę żeby tak to działało na eventach poważnych ludzi. Co się mówi na takich konferencjach, jak poznaje ludzi itd? branża w sumie dowolna bo nie mam w tym temacie absolutnie żadnego doświadczenia.

pic w dużej mierze rel

#pracbaza #korposwiat #rozwojosobistyznormikami #kiciochpyta
zurawinazmusztarda - Mam pytanie do kogoś dorosłego( ͡° ͜ʖ ͡°)  To znaczy niby jestem...

źródło: tih2gon0xiq11

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zurawinazmusztarda: u mnie to tak nigdy nie działało, zawsze jak już gdzieś dupę ruszyłem to było paru znajomych. A może kogoś z aktualnej pracy możesz wziąć i we dwóch tam się pojawić? Zawsze dwa razy większa szansa na nowe znajomości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zurawinazmusztarda: zalezy od konferencji ale z reguly jest tak, ze sa jakies bloki wystapien,dyskusji, prezentacji/szkolen z przerwami na kawe, lunch i imprezka wieczorem.
samo to konferowanie to jest nic nie warte z reguly (najczesciej prezentacja nowych produktow, rozwiazan etc.) ale idea takich konferencji jest networking. spotykaja sie ludzie z branzy, wymieniaja informacjami, poznaja sie, czasami znajduja prace lub zatrudniaja kogos, bo fajnie sie gadalo etc.
Nawiazywanie kontaktow na takich konferencjach
  • Odpowiedz
@zurawinazmusztarda: działa prawie dokładnie tak samo jak kiedyś "cześć, jestem Lazio, co robisz w branży / co myślisz o prezentacji X?" wszyscy są temacie, więc będą wiedzieć o co chodzi, jak rozmowa się nie klei to mówisz "do zobaczenia później" i tyle
  • Odpowiedz