Aktywne Wpisy

ehhniestety +486
Niebezpeiczny trend się pojawia w dyskusji o wieku emerytalnym. Coraz większa aprobata nawet tu na wyklopie idzie w kierunku typu "kobiety bazowo tyle samo co mężczyźni, ale hihi jak zrobi x y z to -10 lat"
no nie k---a, ma być po równo i c--j, przestańcie być tacy miękcy #dyskryminacjamezczyzn
no nie k---a, ma być po równo i c--j, przestańcie być tacy miękcy #dyskryminacjamezczyzn

Tommie +175
Może i dzisiaj robiłem godzinę dłużej, za to przy zmianie na letni będę w domu i będę spał godzinę krócej
#pracbaza #yerbamatewykopclub #zmianaczasu
#pracbaza #yerbamatewykopclub #zmianaczasu
źródło: IMG_20251026_065254
Pobierz

#prawojazdy Mam pewien problem, od niedawna jestem kierowcą i przez sąsiada który parkuje tym żółtym autem mam problem z wjazdem do swojej bramy, muszę to robić na 2 razy, bo tyłem jeździć nie umiem bo jestem nowym kierowcą. Tak wiem że to mój problem bo powinienem nauczyć się jeździć normalnie a nie jak p---a skoro nawet do bramy nie umiem swojej wjechać ale pomijając ten fakt.... Przez to 2 razy obrysywałem sobie już bok auta przez swoją bramę, czy on ma prawo legalnie tam stać? to uliczka ale jest znak STOP i linia pozioma stopu. Co zrobiliście w mojej sytuacji? W sensie, czy PRAWNIE mam racje że ta osoba nie powinna tam parkować?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: pytanie
PobierzW Polsce parkowanie naprzeciwko wjazdu do czyjejś posesji jest dozwolone, pod warunkiem spełnienia dwóch kluczowych wymogów:
1. Odległość od skrzyżowania – pojazd musi znajdować się w odległości co najmniej 10 metrów od najbliższego skrzyżowania, mierzonej od miejsca przecięcia się krawędzi jezdni[2][5].
2. Brak utrudnień dla wjazdu/wyjazdu – samochód nie może blokować manewrów innym kierowcom ani ograniczać widoczności[1][4].
Znak STOP nie ma zastosowania w tym przypadku. Gdyby auto sąsiada stało po drugiej stronie uliczki w odległości mniejszej niż 10 m od przedniej strony znaku, wtedy łamie prawo ze względu na znak. A tak łamie prawo ze względu na skrzyżowanie, gdyż
Życzę Ci żeby szybko psy zabraly...
Ostatnio też mi geniusz bok rozye... Jeszcze sie sadził, ze moja wina. Psy. Nie wiem ile punktów dostał, ale to już był komplet