Aktywne Wpisy

Teuvo +59
prawdopodobnie właśnie rozpoczyna się moja saga jedzenia tostów na każdy posiłek dnia przez kolejne pół roku
Biala_koldra +11
Ostatnio pytalam tutaj o motorki 125, bo rozwazalam Chinczyka. Ostatecznie kupilam ktm duke i to jest absolutnie cos wspanialego. Nie wiem jak moglam nie jezdzic motorem wczesniej.
#chwalipost #motocykle #motoryzacja
#chwalipost #motocykle #motoryzacja

źródło: 1000070693
Pobierz
Tak jak zwykły urlop (czyli do teraz nazbierały się niecałe 2 dni), czy od razu są 4 dostępne?
#praca #korposwiat #niewiemjaktootagowac
@Mufann: Dokladnie tak.
Ale pamietaj ze w uzasadnionych przypadkach pracodawca moze sie nie zgodzic. jak beda serio uzasadnione to w sadzie mozesz przegrac.
No i uszczupla ci pule dni urlopowych o te 4.
Tak, są tacy co tak uważają ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ciekawe. Możesz podać podstawę prawną do tego?
"Zdarzyć się może bowiem, że pracodawca odmówi pracownikowi udzielenia urlopu na żądanie. Zgodnie z orzecznictwem sądów może tak postąpić, gdy wystąpią szczególne okoliczności, a obecność pracownika w pracy okaże się niezbędna do ochrony interesów przedsiębiorstwa.
Pracodawca może powołać się w powyższej sytuacji na art. 100 § 2 pkt 4 Kodeksu pracy w związku z dbałością o dobro
@Mufann: Luzik. Po to jest wypok :P Troche tu juz siedze i pamietam stare czasy jak ku temu sluzyl. Zeby ludzie sie wymieniali informacjami. Ja tez czasem pytam i czesto dostaje odpowiedzi. Wiec czemu nie mam odpowiedziec na cos w czym przynajmniej troche wiedzy mam? Do grobu mam ta wiedze wziac? :PPP
Mi ktos pomogl to ja komus pomoge. jakby wszyscy tak dzialali to swiat bylby lepszy
A tak się jeszcze ucieszy, że pracownik frajer zamiast iść do lekarza i wziąć L4 wybiera swój urlop. ( ͡° ͜ʖ ͡°)