Wpis z mikrobloga

Apropos wczorajszej debaty to urzekło mnie jak Hołownia zarzucił Zandbergowi, że przez niego dzieci przedsiębiorców nie pojadą na wakacje xD Niesamowita odklejka marszałka biorąc pod uwagę, że te wakacje mają być sfinansowe przez starych, schorowanych ludzi

#debata #polityka #neuropa #bekazlibka #lewica
Logika_wykopu - Apropos wczorajszej debaty to urzekło mnie jak Hołownia zarzucił Zand...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Logika_wykopu: przypomnę - jeszcze 2 lata temu proponował w programie Polska2050 podniesienie składki zdrowotnej argumentując że jest niska na tle innych państw Europy.

Dzisiaj mówi, że trzeba było ją obniżyć, bo dobijała polskie kwiaciarki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
waro - @Logika_wykopu: przypomnę - jeszcze 2 lata temu proponował w programie Polska2...

źródło: GVcS9gGWQAAG4s8

Pobierz
  • Odpowiedz
@waro Według ma i nie ma racji. ZUS dla prawdziwych drobnych przedsiębiorców (czyli nie programistów na b2b) jest dość sporym podatkiem, ale mamy też dużą grupę przedsiębiorców, dla których to niewielki procent dochodów. Najlepiej byłoby wprowadzić progresywny ZUS i pilnować tego, żeby programiści czy lekarze nie uciekali na b2b
  • Odpowiedz
@Logika_wykopu: Ale faktem jest że wielu małych przedsiębiorców dojechała ta składka wprowadzona przez PiS i w ostatnich latach mamy rekordowa liczbę zamykanych firm. Zgoda, informatycy na B2B powinni płacić większe składki, ale widzę sens żeby odciążyć sklepikarzom, fryzjerkom itp.
  • Odpowiedz
przez niego dzieci przedsiębiorców nie pojadą na wakacje xD

@Logika_wykopu: Aż mi się przypomniały czasy szkolne. Dzieci przedsiębiorców, które zawsze miały najnowsze zabawki i najlepsze ciuchy, wakacje zagraniczne kilka razy do roku, ale jednocześnie łapali się na wszystkie stypendia socjalne, bo na papierze zysku nie ma xD
  • Odpowiedz
@Logika_wykopu "sfinansowane przez starych, schorowanych ludzi". Od kiedy nie dostawanie to finansowanie? System nie działa, wkładam do niego jak najmniej. Babki i dziadki niech oddadzą 13 i 14 i mieszkania które dostali za bezcen to znajdzie się więcej pieniędz na system. Nikt nie pamiętam o tym że pokolenie PRLu przejadło pieniądze i teraz ja mam im wszystko finansować bo nie ma środków?
  • Odpowiedz
Nikt nie pamiętam o tym że pokolenie PRLu przejadło pieniądze

@SpicyButIcy: Mordeczko, a skąd twoje przekonanie, że zarabiane przez ciebie teraz pieniądze będą cokolwiek sensownego warte za te ~40 lat?

Babki i dziadki niech oddadzą 13 i 14 i mieszkania które dostali za bezcen

A co to ma wspólnego ze składką zdrowotną? Nie pomieszałlo ci się coś aby?
  • Odpowiedz