Wpis z mikrobloga

Czy to są ugryzienia przez pluskwe? W sumie poleżałem z 2h po pracy ba łóżku w ubraniach i nie wiem co o tym sądzić... łóżko w zakamarkach sprawdziłem to niby nic nie ma... Mam jeszcze ugryzienie na prawym biodrze, plecach oraz łokciu. Przed zauważeniem tego gralem w piłkę na orliku więc może tam mnie cos pogryzło? Ale, że aż tak?

#pytaniedoeksperta #pluskwy #ugryzienia #owady
Piterwju - Czy to są ugryzienia przez pluskwe? W sumie poleżałem z 2h po pracy ba łóż...

źródło: temp_file6356848463964223334

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy to są ugryzienia przez pluskwe?

@Piterwju: mogą być ale wygląda na co najmniej kilka pluskiew, trochę dziwne jeżeli to Twoje stałe łóżko i dopiero dzisiaj pierwsze ugryzienia się pojawiły. Generalnie w początkach problemu mega ciężko je znaleźć więc to nic nie znaczy, że nie znalazłeś
  • Odpowiedz
leżeć obserwować?

@Piterwju: popatrz dobrze gdzie i ile masz tych ugryzień żeby wiedzieć kiedy pojawią się nowe. Jeżeli masz możliwość to zmień pościel na białą - wtedy łatwiej wypatrzyc pluskwę i też czasami ślady krwi się pojawiają jak ją we śnie przygnieciesz. Jak mieszkasz w bloku to najlepiej by było uszczelnić wszystkie miejsca, którymi insekty mogą przechodzić między mieszkaniami - miejsca przy rurach od grzejników, na otwory wentylacyjne przykleić drobną
  • Odpowiedz
@Piterwju: Mi to wygląda jakby cię pluskwy j----y... Wszystkie ubrania kołdry do prania powyżej 60c. Jeśli masz kasę zamawiaj dezynsekcje bo to szkoda kasy i nerwów bawić się domowymi sposobami bo gowno dają. Ostatnio jakiś Mirek mi mówił o parownicy i powiem daruj sobie tylko dobrą chemia je zabije. Ostatnio zużyłem dwie butelki tego środka, wszystko spryskalem co mogłem ale bez maski nie podchodz bo można się udusić. Na jakiś
adammonster - @Piterwju: Mi to wygląda jakby cię pluskwy j----y... Wszystkie ubrania ...

źródło: 1000000856

Pobierz
  • Odpowiedz
@loality-gaming: w sumie mocno zależy od sytuacji. Ja w mieszkaniu gdzie sąsiedzi mieli problem z pluskwami większe otwory zapryskałem pianką montażową a jakieś mniejsze zalepiłem sylikonem. Sposób raczej mało inwazyjny bo sylikon możesz dobrać w kolorze podłogi/sufitu i też znowu nie potrzeba go jakiejś ogromnej ilości a nadmiar pianki zawsze można wyciąć nożykiem tak żeby było estetycznie
  • Odpowiedz