Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +244
Najlepsza praca aktualnie? Żadna, o której pisali na wykopie. Żaden hehe programista 15k, żaden freelancer, żadna działalność.
Najlepsza fucha obecnie to lekarz i nawet z tym nie dyskutujcie.
Przychodzi ktoś przeziębiony - Neosine, coś na nos/gardło/kaszel i spadaj
Przychodzi ktoś z anginą, zapaleniem - antybiotyk i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami żołądkowo-jelitowymi - IPP i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami o podłożu psychosomatycznym - jakaś pregabalina i spadaj
Najlepsza fucha obecnie to lekarz i nawet z tym nie dyskutujcie.
Przychodzi ktoś przeziębiony - Neosine, coś na nos/gardło/kaszel i spadaj
Przychodzi ktoś z anginą, zapaleniem - antybiotyk i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami żołądkowo-jelitowymi - IPP i spadaj
Przychodzi ktoś z problemami o podłożu psychosomatycznym - jakaś pregabalina i spadaj
źródło: 483C498D-80D4-43D5-BA0F-B837DD8E0B3E
Pobierz
mirko_anonim +24
✨️ Jak podróż dookoła świata zrujnowała moje marzenia o rodzinie i domu Ⓘ
Czuję ogromny żal i resentyment wobec żony. Ponad 6 lat temu, krótko po ślubie, mieliśmy odłożone ponad 100k zł. Chciałem wtedy kupić mieszkanie, zacząć życie na swoim zamiast wynajmować, mieć stabilną bazę, żeby potem zakładać rodzinę. To był mój priorytet, jeszcze przed ślubem jasno mówiłem, że dom i dzieci to dla mnie najważniejsze cele w życiu.
W dodatku był to czas
Czuję ogromny żal i resentyment wobec żony. Ponad 6 lat temu, krótko po ślubie, mieliśmy odłożone ponad 100k zł. Chciałem wtedy kupić mieszkanie, zacząć życie na swoim zamiast wynajmować, mieć stabilną bazę, żeby potem zakładać rodzinę. To był mój priorytet, jeszcze przed ślubem jasno mówiłem, że dom i dzieci to dla mnie najważniejsze cele w życiu.
W dodatku był to czas

Gdzieś w komentarzach i algorytmach giną wyjaśnienia, że losowali przedstawiciele sztabów. Stanowski mógł dodać kolejny wpis z wyjaśnieniem, ale oczywiście tego nie zrobił.
#kanalzero #stanowski #polityka
źródło: temp_file3801006451235224220
Pobierzźródło: 1000049204
PobierzDokładnie taki sam przypadek mieli Bartoszewicz czy Maciak - trzy razy ten sam numerek.
Poza tym nikt z obecnych nie zgłaszał nieprawidłowości. No ale dla pisu to oczywiście ustawka. Jakby chcieli to ustawić to wystarczyłoby żeby Trzaskowski zawsze był po Nawrockim i tyle, ostatnie miejsce
miałem kiedyś probabilistykę i statystykę na studiach, także jestę ekpertę - to trzeba na spokojnie i zależy co was interesuje:
1. prawdopodobieństwo, że na 5 losowań w 3 ostatnich losowaniach wypadnie miejsce numer 13 (to najbardziej pasuje - bo tak właśnie było
Dobra odpaliłem przed chwilą chat gpt i się pobawiłem i przeanalizowałem wszystkie przypadki - kurła jakbym to 10 lat temu na studiach miał to by była niesamowita pomoc XD
1. Prawdopodobieństwo, że dokładnie na 3 ostatnich pozycjach wypadnie liczba 13 było tak jak kolega wcześniej pisał 1 do 2197
@trele12: tylko, że tam analizujecie przypadek gdzie 3 razy pod rząd wypadła liczba 13 w trzech ostatnich losowaniach, wiec te dwa wcześniejsze losowania "w ogóle nas nie interesują", bo przyjmujemy, ze ich wyniki mogą być dowolne z zakresu 1 do 13.
Nie bierzemy ich
@czwartafaza:
dla Trzaskowskiego, Bartoszewicza i Maciaka wyliczyłeś prawdopodobieństwo nr.3 z tych które wypisałem wyżej - czyli że 3 razy wypadnie ta sama liczba (na dowolnych pozycjach)
aha jeszcze ostatnia kwestia - tu przyglądamy się losowaniu, które już się odbyło i już znamy jego wynik, więc patrząc na tabelkę i opisując taką rzeczywistość można chyba powiedzieć, że dość mocno pasują tu też obliczenia prawdopodobieństwa z przypadku nr4, bo już wiemy, ze na dwóch pierwszych pozycjach wypadła liczba inna niż 13
źródło: 864feb5f245a49fb10d0a606ded5892e0507d0de2464cf6962361f9ef1e89b7a
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
no ale zadane pytanie dotyczy trzech 13 które wypadły pod rząd w konkretnej kolejności w 5 losowaniach. Już w trakcie zadawania pytania w domyśle określasz, że one wypadły w losowaniu nr. 3,4,5 (bo taka jest rzeczywistość jaką zastałeś i to do
@bylem_zielonko: xDDD
@czwartafaza: ale co sugerujesz, że chatgpt się myli? Nie sądzę, bo jak wspominałem wcześniej mam jakąś tam wiedzę w tym temacie, bo na studiach miałem przedmiot "probabilistyka i statystyka" na którym rozwiązywałem dokładnie tego typu zadania, więc patrzyłem co chatgpt wypluwa i to rozumiałem.
A żeby dokładniej zrozumieć ten przedmiot to najpierw na wcześniejszych semestrach mieliśmy przedmioty "matematyka dyskretna i logika", "analiza matematyczna" i "algebra liniowa", które dawały podstawy bardziej