Wpis z mikrobloga

Te cegły to ma być bar, fachowcem nie jestem ale jak się tego nie wzmocni to przecież ktoś się oprze i to wszystko szlag trafi.
Widać precyzyjna robota pod okiem Spoconego.
#raportzpanstwasrodka
dizel81 - Te cegły to ma być bar, fachowcem nie jestem ale jak się tego nie wzmocni t...

źródło: mn

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dizel81: Standardy budownictwa krajów 3 świata:
Więcej piachu niż cementu w zaprawie? Check ✔️
Cegły układane na oko? Check ✔️
Wszystko wokół u-----e, bo po co zabezpieczać płytki? Check ✔️
Brak poziomicy? Check ✔️
Klapki BHP? Check ✔️
Narzędzia przyniesione w kieszeni w spodniach? Check ✔️
  • Odpowiedz
@dizel81 nic takiego się nie stanie. Czy jest estetycznie? Nie. Czy cokolwiek się z tym stanie? Też nie. Układanie z przesunięciem. Druga warstwa tex jest z przesunięciem. Nie wiem czy nie lepiej byłoby to od razu układać po długości na jedną warstwę ale na bank nic tego nie ruszy.

Domy w Polsce są gorzej pobudowane z kamieni i piasku i stoją dziesiątki lat. Weź tynk w domu babci skuj i zobacz
  • Odpowiedz
Więcej piachu niż cementu w zaprawie? Check ✔️

@Nusantara: Proporcje zaprawy cementowej, w zależności od przeznaczenia, mogą się różnić. Ogólnie, standardowa zaprawa murarska to mieszanka 1 część cementu na 3-4 części piasku...
  • Odpowiedz
Proporcje zaprawy cementowej

@wuadek: Zapomniałem napisać, że oni nie używają betoniarek. Kopią głęboką dziurę w ziemi i tam wsypują cement oraz leją wodę, a mieszają to łopatami. Proporcje jakie wyjdą takie wyjdą, nie ma co się tym przejmować
  • Odpowiedz