Wpis z mikrobloga

Z aktu notarialnego z 2012 r. wynika, że Nawroccy przekazali 120 tys. zł panu Jerzemu, a pan Jerzy potwierdza, że otrzymał 120 tys. zł. Tymczasem Nawrocki u Rymanowskiego mówi, że ta kwota to na przestrzeni 14 lat i to w znacznej części po 2012 r. Ktoś tutaj nakłamał w akcie notarialnym czy mi się wydaje? #polityka #wybory #bekazpisu
mariusz-madejczyk - Z aktu notarialnego z 2012 r. wynika, że Nawroccy przekazali 120 ...

źródło: GqQw5gfXsAAjb78

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lketoglutaran: Jak niby można skłamać notarialnie? Przecież cały sens notariusza jest taki że to notariusz spisuje co kto w jego obecności oświadcza. Czyli jak już to moze skłamać albo notariusz pisząc że ktoś cos oświadcza, albo p. Jerzy ktory oświadczył że doszło do transakcji ( a oświadczył w tym dokumencie).
  • Odpowiedz
@recznik_z_ikei: co ty p--------z? kupowałeś kiedyś coś więcej niż bułki w sklepie? Znasz kogos kto zapłacił przed aktem notarialnym? bo jak cos ja mam do sprzedanie mieszkanie za 2 tys m2 ale wiesz mordo musisz mi zapłacić przed aktem (mozemy nawet siedziec u notariusza) a pozniej na bank podpisze :)
  • Odpowiedz
: Jak niby można skłamać notarialnie? Przecież cały sens notariusza jest taki że to notariusz spisuje co kto w jego obecności oświadcza.

@recznik_z_ikei @Lketoglutaran: Wszystko zatem się rozbija o to, że była to umowa sporządzona w nieobecności Pana Jerzego. Co prawda nie jestem notariuszem, ale wydaje mi się, że szanujący siebie (i zawód) notariusz miałby co najmniej wątpliwości podpisać się pod umową gdzie kupujący jest jednocześnie pełnomocnikiem sprzedającego i
  • Odpowiedz
@recznik_z_ikei: ty kupiles cos wiecej niz bułki w sklepie. Nawet jezeli transakcja jest gotowkowa albo syzbki przelew to najpierw skłądasz podpis pod aktem notarialnym a dopiero pozniej doknujesz platnosci. Jezeli twierdzisz ze jest inaczej to ja ci chetnie sprzedam 100m2 mieszkanie w wawie za nie wiem 300 tys moze by? tylko wiesz kaska do reki albo przelew przed podpisaniem aktu to co umawiac notariusza?
  • Odpowiedz