Wpis z mikrobloga

@Skorvez_957_

@michalxd21: (...) ale coś jest że Podkarpacie, Podlasie, Mazowieckie uważają Rafałka za diabła

Wypraszam sobie, Warszawa (i część sypialni naokoło) nie uważa Trzaskowskiego za diabła, a to przecież też Mazowsze.

Z Mazowsza powinien być wycięty środek i nazywać się Mazowsze Zachodnie, a pozostała część nazywałaby się Mazowsze Wschodnie. Wtedy by się wszystko zgadzało.
  • Odpowiedz
@mk321: Warszafka, Mazowsze za Pisem co kojarzę po rodzinach, znajomych i statystych ciągle tylko słyszę że już nie mogą patrzeć na tego Trzaskowskiego te 10-15 lat temu aż tak mi to nie trącało bo wtedy każdy współczuł Jarkowi po Smoleńsku a potem chciał Bronka wysiudać z Belwederu.
nie zwykłego diabła tylko tęczowego ale częściej słyszę o rozkopanym mieście, skupianiu się na stolicy przez co inne województwa nie dostają cała polska
  • Odpowiedz
Prawdziwy warszawianin z tej strony, mieszkam tu od dziecka. Ludzie to idioci, współczuję ci.

słyszę o rozkopanym mieście

@Skorvez_957_: o nie, tylko nie remonty XD lepiej mieszkać w nieutrzymywanym i nieremontowanym. Poza tym, jeśli jeździ się komunikacją miejską, to nie ma wielkiego
  • Odpowiedz
@DEVILLIVED: nie tyle remonty co gada się o rozkopaniu, nieudolności, wywłaszczeniach dużo złego a nie mam jak tego zweryfikować muszę wierzyć lokalsom, rodzinom i znajomym a większość wyczułem jest zdecydowanie za PISem wiek, wykształcenie i zamożność co akurat nie powinno być powodem do zazdrości, ale wkurza mnie to że najwięcej kasy idzie na Warszawę, Kraków i ogólnie Polskę B a dla reszty mniej bo liczą się tylko oni choć dużo
  • Odpowiedz
@Skorvez_957_ moim zdaniem, to akurat samorządy powinny mieć więcej kompetencji, bo lepiej znają potrzeby mieszkancow. Natomiast rozumiem, ze ludzie, których jedynym oknem na swiat jest telewizja zarublika i radio ma ryja, mogą mieć mylne postrzeganie rzeczywistości.
  • Odpowiedz
@DEVILLIVED: no niby tak ale też w samorządach siedzą dinozaury z Platformy po 20-30 lat czasami dadzą kogoś młodszego żeby zebrał głosy jeden może plus że nie są antyunijni a wada że nie ma konkurencji i raczej nie będzie.
  • Odpowiedz
@DEVILLIVED: jaki drugi PIS nigdy nie rządził lokalnie i nigdy nie będzie nie ma takiej możliwości nawet jeśli większość popiera PIS albo mówi wprost albo gada że nie a głosuje na PIS nie ma za bardzo szans żeby wymienić monopol dinozaurów z PO ludzie się wkurzają i nic się nie zmienia
  • Odpowiedz