Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 0
@Bratkuu: myślałem nad tym, by robić sobie mieszankę orzechów, żurawiny i rodzynek dla ich witamin itp. Znasz może dobre źródło, skąd warto kupić dobrej jakości produkty bez niepotrzebnych dodatków itd?
  • Odpowiedz
@ml49 żurawinę świeżą sprzedają w Lidlu jak jest sezon, bez cukru jest bardzo kwasna i cierpka, są też takie dosładzane koncentratem jabłkowym. Może w dużych marketach da się znaleźć mrożoną. Nic konkretnego nie polecę bo nie kupowałem tego za bardzo
  • Odpowiedz
@ml49: sprawdź sklad, jeśli dodali to tam będzie. Generalnie w weglowodanach masz cukier, np taki dojrzały baanan ma go w p---u. Może to być normalne dla tej rośliny.
  • Odpowiedz
@ml49: żurawina to owoc i tak - składa się głównie z cukrów jak to owoce, ale ta świeża ma 46 kcal/100 g, to sam sobie odpowiedz ile tu musi być dowalone cukru dodanego skoro w tej twojej masz 337 kcal/100 g (1 g węglowodanów to 4 kcal jak coś)
  • Odpowiedz