Aktywne Wpisy

gedzior84 +631
Straszne raczycho cenówkowe toczy ten kraj. Na fotce nie ma ani jednej cenówki, która pokazywałaby dużą czcionką jaka jest cena produktu przy zakupie jednej sztuki.
Przecież to powinni karać jako wprowadzanie w błąd, a jak widać sytuacja ma się dobrze, a biznes kwitnie...
Zanim znajdzie się ktoś, kto powie mi, że przecież jest cena podana małą czcionką w rogu cenówki, to od razu odpowiadam - powinno być na odwrót.
#zabka
Przecież to powinni karać jako wprowadzanie w błąd, a jak widać sytuacja ma się dobrze, a biznes kwitnie...
Zanim znajdzie się ktoś, kto powie mi, że przecież jest cena podana małą czcionką w rogu cenówki, to od razu odpowiadam - powinno być na odwrót.
#zabka
źródło: IMG_20251028_112225
Pobierz
mirko_anonim +21
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

Nie żałuję. Jezu, ale faza. Czuć bardzo mocny Serial Experiments Lain vibe z tego anime, nawet Mima trochę wygląda jak Lain, te same włosy z wyjątkiem warkoczyka, trochę dojrzalsza, ale podobna twarz, no to jest pierwsza rzecz, która przyszła mi na myśl. W momencie gdy główna protagonistka dostała komputer, na myśl przyszło mi "Nie jesteś tym, za kogo się masz", jak szybko ten film zweryfikował moje poglądy...
Skoro już jesteśmy przy grafice, kreska w tym anime bardzo przypadła mi do gustu. Shin Megami Tensei: Soul Hackers x Serial Experiments Lain, no inaczej się nie da. Nie jest śliczna, ale jest taka... realistyczna, taka codzienna. Właśnie dlatego mi się spodobała. Więcej entuzjazmu mogę włożyć w opisywanie animacji, bo na serio jest godna podziwu. Układy choreograficzne, każda klatka wygląda inaczej niż poprzednia, sceny są bardzo dynamiczne i postaci nie stoją jak słupy, każdy zawsze jest w jakiejś pozie.
Muzyka wpadała w ucho, nie była zła, dopełniała klimatu, ale nie mam żadnego kawałka, z którym bym się zżył. Chyba. Połączenie jpopu z lat 90 i psychodelicznych kawałków jednak zawsze spoko.
Fabularnie anime to miut. Zaczyna się od niewinnego koncertu, ale jednak dość szybko Mima a wpada w obłęd. Dużo mocnych scen, pojawia się krew, brutalność, nawet zwierzęcy instynkt zabijania. Nie ma żadnych zwiększonych regeneracji, ludzie kiedy są zabijani to giną, wzór do naśladowania w tej kategorii. Trochę mogą zdegustować sceny nagości, jednak amplifikują one dramatyzm sytuacji, są konieczne.
Ogółem, MOC! Nie aż taka moc jak w Lain i spodziewałem się troszkę więcej mindf*cku, ale jestem bardzo zadowolony i usatysfakcjonowany, że to obejrzałem. Niedługo zostanę szaleńcem, więc nie wychodźcie z domów! (Zresztą, kto normalny wychodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)) Long live psychological animes!
9/10
I dawajcie więcej mocnych produkcji z końca lat 90!
#anime #joookubpoleca #muzykazanime #perfectblue
Oglądałem Serial Experiments Lain - dużo gore i mocno zryte anime..., ale jednocześnie miało w sobie to "coś".