Wpis z mikrobloga

Może coś o Heroes II po raz drugi. H2 robi dobrze to co robi. Kreskówkowy styl graficzny nadal wygląda ładnie i z przymrużeniem oka.
Do trójki i czwórki daleko ale to czwórka czerpie garściami z dwójki.
Wiejska potańcówka z zamku rycerza i żeńskie bity, uwielbiam wszystkie motywy są świetne choć uważam że zamek Czarodzieja odstaje od reszty najbardziej
Podoba mi się to jak świetne rzeczy zostały wplątane w soundtrack – JE Nietzsche, Psalm 2 czy 115
Motywy czarodziejki sztosik, motywy czarnoksiężnika sztosik zawsze chce mi się wyć po niemiecku ale wolę ten motyw pa ram pam pam pam, opera barbarzyńska wielki plusior za źródło wielkiego,
Motyw nekropoli genialny ten instrumentalny, uśmiechnięta nekromancja
http://youtube.com/watch?v=GjS_H0xzg9g&ab_channel=GoldenE89

#heroes3 #homm3 #heroes2 #homm2
Skorvez957 - Może coś o Heroes II po raz drugi. H2 robi dobrze to co robi. Kreskówkow...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Skorvez_957_: Trudno porownywac 1:1 2 i 3. Inna technologia i klimat. Jak dla mnie to z 2 wycisneli ile sie dalo moze poza tym, ze mogliby zrobic jeszcze 1 zamek z neutralnymi jednostkami. Zawsze marzylem, zeby nakarmic armie duchow wsiurami z 1hp. Wampiry robily to ale wpol do chleba. I to 2 byla moimi pierwszymi heroesami
  • Odpowiedz
@Skorvez_957_: ja wolę muzykę MIDI - bez operowych głosów.
Motyw grass / nostaligia - najlepszy.
Mocno brakuje opcji czekania.

Ale za to w drugiej części rzdczywiście bohaterowie mogą ździałać coś przy pomocy magii - mam tutaj na myśli czary zadające obrażenia, które są w stanie coś zrobić. W trójce czary to głównie wspomagacze, bo te ofensywne zadają o wiele mniej obrażeń w porównaniu do liczby punktów życia jednostek
  • Odpowiedz
@Skorvez_957_ @JackBauer666

Wyładowanie łańcuchowe i armageddon to raczej dalsza cześć gry. W drugiej części postać która miała spell power na 4 już samym piorunem mogła coś zdziałać.
W trzeciej części jednostek było tak wiele (co przekladało się na więcej punktów życia) że samymi czarami niskiego poziomu ciężko było coś zdzialac

Może i wynikalo to trochę z balnansu a trochę z tego że autorzy chcieli zmniejszyć poziom frustracji. Komputerowy przeciwnik który zaatakuje, strzelo
  • Odpowiedz