Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +520
Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444
Pobierz
Urynowyurynator +32
Tez zauważyliście jak Polska się zwija? Jaką przyszłość będą miały obecnie rodzone pokolenia czy też takie, które maja teraz kilka lat?
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się

druga sprawa to wybór kiery - z tego co widzialem, to obecnie mozna wyrwać fanateca csl dd qr2 za 1700 zl w bundle - do tego musze zapewne doliczyc kolejne 150 zł na zasilacz 8nm żeby to mialo ręce i nogi. z drugiej strony, mam jeszcze moze r5 w bundle za jakies 1600 zl.
no i ok, fanatec mocniejszy za niewiele więcej - ale problem jest taki, ze z tego co wiem, to fanatec jest dość zamkniętym ekosystemem i ciężko z używaniem akcesoriów innych niż te, które są brandowane logiem fanateca. niby problem nie duży, ale poza pograniem w jakieś simy typu ac czy omsi, to chcialbym też pośmigać w jakimś iracingu czy innym symulatorze i pośmigać jakimś samochodem klasy gt czy może f1. no i tutaj robia sie schody, bo kiera gt/f1 do fanateca to koszt jakiegoś tysiaka. do mozy wystarczy, że dokupie sobie ten adapter pod f1 za chyba 39 usd i mam w teorii namiastke kierownicy f1. druga sprawa, to jakbym chciał kupić zwykłe kółko do driftu z allegro, to też jestme w stanie je chyba bezproblemowo podpiąć do mozy, do fanateca trzeba jakieś dzikie adaptery do qr2 zamawiać.
co do jakości sie nie wypowiem, bo jedni pisza ze moza lepsza, drudzy ze fanatec. mnie tylko najbardziej w fanatecu przeraza to, ze duzo osob z qr2 ma problem z krzywym kołem/uchwytem (gdzieś widziałem film, jak koło dosłownie buja sie przód/tył przy zakręceniu kierownicą - ponoć ten typ tak ma)
takze reasumuja:
moza r5 za 1600 zl, dokupic se do tego nakladke f1 za dodatkowe 150 zl, posmigac sobie i jezeli mnie to wciagnie, to sprzedać za jakiś czas i kupic cos mocniejszego (r9 albo r12 moze)
fanatec csl dd qr2 z zasilaczem z aliexpress za ~1860 zl i miec mocniejszą kiere ale niestety być uziemionym z jednym kółkiem (bo nie dam tysiaka za samą kierownice ( ͡° ͜ʖ ͡°))
na t300rs gralo mi sie spoko mimo tych 3,9nm, takze mysle, ze po przejsciu na 5,5nm na mozie r5 dalej bedzie spoko, ale nie wiem - moze roznica jest tak znikoma, ze nie warto
#simracing #komputery #gry
Serio takie opory dają kierownice w autach rajdowych? Ja mam t150 i ciężko się tym kręci tak, że jak jeździłem w realu magnumką z zesputym wspomaganiem to lżej chodziła xD
Zasilacz do fanateca nie jest niezbędny, szczególnie na początku.
Moza bardziej się grzeje.
Teraz sam sobie, to bym poradził jechać do jakiegoś sim-room, centrum, potestować i podjąć decyzję.
Jeśli lubisz racing to DD jest istną teleportacją do innego wymiaru. Jeżeli Ci się spodoba to później możesz żałować,
plan jest taki - kupic moze r5, przezyc te pedaly podstawowe co tam sa i dokupic do tego adapter
Cześć,
Właśnie kupiłem ten bundle R5 od Mozy. Dokupiłem sobie tylko ten Brake Performance Kit bo daje troche lepsze "odczucia" z hamowania. Wiadomo nie jest to idealne rozwiązanie.
Miałem okazje pojeździć na Simagicu Alpha Mini (12 Nm) z manipulatorami P1000R. Tak jak @panmimoskok wspomniał super sie na tym jeździło (dlatego też chciałem kupić
Zresztą nic nie wspomniałem o fanatecu więc nie wiem skąd twój wywód 🤣
Zresztą najtańszego fanateca jakiego widze kosztuje 2600… plus zasilacz za 150 to juz 2750. A to dla kogos kto chce zaczac to juz spora roznica… Ja wolalem kupic lepszy stand. Ile ludzi tyle opinii…
Wiadomo nie
Fanatec też nie jest idealny ale pod względem mocy to lepszy wybór. A w innym przypadku to nie wiem bo specjalistą nie jestem.
"Miałem ten sam dylemat co ty i niestety Fanatec jest trochę za drogi jak na początek..." Tu wspomniałeś.