Wpis z mikrobloga

Przestań się wahać - idź do psychiatry i zacznij leczenie.

Mirki i Mirabelki, jestem w szoku jak skuteczna jest farmakologia. Jestem osobą, która na start do wszystkiego ma sceptyczne nastawienie i wydawało mi się, że sama chemia to za mało żeby coś zmienić.

A jednak, kilka miesięcy już za mną i mój stan jest bliski temu do czego dążę.
Nie spodziewałem się w ogóle tego, że samo branie tabletek może wywołać aż taki efekt.

Polecam :)

#psychologia #psychiatria #psychoterapia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bitkoin: Wychodziłem kiedyś z podobnego założenia, ale dopiero po jakimś czasie zrozumiałem, że bez psychoterapii branie leków to tak naprawdę ćpanie.
  • Odpowiedz
@bitkoin bez psychoterapii to farmakoterapia to tylko naprawa problemu na trytytki. Odstawienie leków wtedy sprawia że szybko wraca się do stanu sprzed leczenia lub gorszego. Przy psychoterapii po jakimś czasie odstawia się leki i można funkcjonować bez leków, bo wyleczyło się przyczynę u źródła bo leki to tylko przykrywanie problemu czy ułatwienie życia na czas psychoterapii która często jest trudna
  • Odpowiedz
  • 1
@Kitku_Karola: @KRCZVSK @Smyk123456 może i macie rację. Ja juz wiele problemów rozwiązywałem wcześniej i z psychoterapeutami i bez. Również za pomocą mocno kontrowersyjnych metod. Obecnie leczę wypalenie zawodowe - i jedyne czego mi brakowało to wyciszenie natłoku myśli i power do działania - to zapewniają leki.

Tak czy siak - chyba już lepiej łykać te tabletki i robić coś w kierunku poprawy, niż robić totalnie nic.
  • Odpowiedz
@bitkoin no tyle że leki to tylko plasterek na chwilę nie rozwiązanie problemu. Im więcej czy dłużej się bierze leki tym wrażliwość organizmu na nie się zmniejsza i albo człowiek normalnie zaczyna coraz mocniejsze rzeczy ćpać by czuć efekt albo się ogarnie życie dzieci psychoterapii. I tu trzeba wiedzieć że psychoterapia nie ma na celu byś się wygadał i zapłacił tylko temu by nakierować Cię na to co Ci przeszkadza, co
  • Odpowiedz