Wpis z mikrobloga

• 14
@Hrjk: tdu jest przyjemnie wymagające i trzeba trochę pomyśleć, sa tez prawdziwe wyzwania jak wyscigo wokol wyspy, ktre trawają np 40 minut i to kocham a tej grze
Policja też jest nie od parady, jak cie ma złapać to cie złapie i walnie duży mandat
Zresztą nie będę pisał o plusach tej gry bo za dużo pisania
  • Odpowiedz
@mam_spanko: tdu to był peak, lepszej arcade`ówki niema
Platiunm patcha instalujesz i online i mamy najlepszą forze horizon jaka istnieje ()
Latanie sobie po lotnisku na harcdore mode jest cudowne
10/10 giera, solar crown nie ma niestety podjazdu
  • Odpowiedz
  • 2
@mam_spanko nie pamiętam by była wymagająca, raczej największym wyzwaniem była walką z fizyką w grze i niedorobionymi trasami, ale i tak wolę jeździć po Oahu niż robic kolejny wyścig w Forzie, żeby wylosować kolejne BMW 3, 5k Cr i koszulkę.
  • Odpowiedz
@mam_spanko: Grałem na PC w 2007 i potwierdzam że to było coś niesamowitego. W tamtym czasie jeszcze tylko Crysis robił takie wrażenie.

Wiedziałem że się spodoba. Baw się dobrze ( ͡ ͜ʖ ͡ )
  • Odpowiedz
@mam_spanko: też tak myślałem o tych wszystkich starych gierkach typu "samochodówki", potem zagrałem w Forze Horizon (4 część najlepsza) i przestałem tak gadać
  • Odpowiedz
@kylasek
Dokładnie. W TDU grałem będąc młody, ale dzisiaj nawet dla nostalgii bym do niego nie wrócił, gdy w podobny sposób można sobie pojeździć w FH.

zrobimy kolejnego klona FH nastawionego na gracza o zdolności skupienia się na poziomie rozwielitki

@Hrjk: W którym miejscu TDU wymagał więcej "zdolności skupienia" od FH?
  • Odpowiedz
  • 1
@noitego: nie wiem jak w FH, ale w TDU jedna kraksa i w większości przypadków masz po wygranej, a przy dużych prędkościach bardzo łatwo wypaść z trasy i policja daje w kość bo wystarczy 2 razy otrzec karoserie i już ściągają
Dużo jest też czasówek i pomoarow prędkości gdzie trzeba po kilka razy powtarzać żeby dojść do złota
  • Odpowiedz
@mam_spanko Tu się zgodzę - w FH pod tym względem jest łatwiej, bo jest przewijanie do tyłu i nie ma radiowozów. Granie w pojedynkę jest więc na pewno łatwiejsze, wyzwań szuka się w multi.

@Hrjk Przez to że dużo się dzieje na mapie jest duży wybór. Na pewno trudniej jest w takiej grze zrobić wszystko, nie polecałbym tej gry osobom z natręctwem zaliczania gier na 100% ;D Jak ktoś gra
  • Odpowiedz
@mam_spanko: Możecie się smiać, ale ta gra nauczyła mnie płynnego ruszania na manualnej skrzyni biegów.
Byłem 14 latkiem, który nie mógł się doczekać aż będzie już miał prawo jazdy, a zostały jeszcze 4 lata.
Kupiłem sobie Logitech G25 z shifterem i zacząłem jeździć po wyspie trzymając się pasów, zatrzymywaniem się na światłach itd.
Wyrobiłem w sobie nawyk płynnego puszczania sprzęgła i dodawanie gazu. Wiadomo, że żeby samochód ci zgasł trzeba
  • Odpowiedz
@mam_spanko: ale to nie jest jedyna taka gra - weźmy Half Life, GTA z tamtego okresu, Bully, Far Cry, Fify nawet. ~2005 to był świetny okres dla gier, nawet graficznie często nie ma tragedii w grach z tamtego okresu
  • Odpowiedz
@mam_spanko: Eh, kiedyś w ścigankach to ostro szli w realizm rozwalania się samochodów, jak na przykład w takim Burn Out. A teraz w tych nowych, jeżeli są auta z prawdziwych marek(?), to nie, bo jakże to tak ryskę na takim Ferrari zrobić, się jeszcze właściciel marki popłakusia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Eh, kiedyś w ścigankach to ostro szli w realizm rozwalania się samochodów, jak na przykład w takim Burn Out. A teraz w tych nowych, jeżeli są auta z prawdziwych marek(?), to nie

@ChochlikLucek: Nieprawda. Wiadomo, że w żadnej ze wspołczesnych gier z licencjonowanymi samochodami nie ma takiej demolki auta jak w Burnout czy FlatOut, ale wynika to z założeń tych gier, a nie z ograniczeń licencji. We współczesnych ścigałkach można
  • Odpowiedz
@mam_spanko: za TDU zawsze plusik, gameplay i klimat którego do dzisiaj nie mogłem znaleźć w żadnej innej grze tego typu. Jak na PC to daj tipa jak udało ci się go znaleźć i odpalić, bo jakiś czas temu próbowałem ale ilość kombinowania mnie przerosła.
  • Odpowiedz
@mam_spanko: TDU top gierka. Ani dwójka ani inne the crew czy forzy horizony nie zbliżyły się do tego czym było dla mnie TDU. Pobierz sobie jeszcze moda project paradise i śmigaj na multi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz