Konkubina pyta się co zrobić z tym (trzyma jakiś przedmiot) a ja mówię "wek", na co ona stwierdza, że nie rozumie. Ja takie eeee? Ale jak to... Ciekawe zjawisko, bo nawet praktykanci to rozumieli.
@oficjalniemartwa: być może znam to dlatego, że moja matka dzieciństwo spędziła przy zachodniej granicy (tereny rodzinne babci) a w wieku nastoletnim przyjechała z rodziną na tereny rodzinne dziadka (podlasie) i tutaj już moja rodzina została.
@PurpleHaze pierwszy raz to pisałem, większość życia wypowiadałem a ze słuchu zawsze myślałem, że z tyłu jest miękko. Dzięki za uświadomienie ( ͡º͜ʖ͡º)
Johann Carl Weck - w 1906 zarejestrował Weck jako nazwę jak nazwe towararową w Niemczech gdzie robił słoiki, do dzisiaj działają. Do Polski eksportowali już za II RP, pomarańczowa gumowa uszczelka "z uszami" i zapięcie na sprężyną
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Ja takie eeee? Ale jak to...
Ciekawe zjawisko, bo nawet praktykanci to rozumieli.
@jield dziengi? barachło
@Zjem_Ci_nos: weg*
z Wek to tak jak z Adidasem na każde sportowe buty lub pampersami.
Johann Carl Weck - w 1906 zarejestrował Weck jako nazwę jak nazwe towararową w Niemczech gdzie robił słoiki, do dzisiaj działają. Do Polski eksportowali już za II RP, pomarańczowa gumowa uszczelka "z uszami" i zapięcie na sprężyną
źródło: image
Pobierz