Wpis z mikrobloga

@SmugglerFan ja mam 6600xt i i5 12400f. To jest pierwszą gra od 3 lat która na moim pc jest niegrywalna. Na średnich dropi mi do 25 a nawet jak jest 60 to też jakieś dziwne brzydkie. Czekam na jakiś Path...
  • Odpowiedz
@SmugglerFan gra bierze stare pliki data ESP i esm (teksty, id i pozycje obiektów) i tłumaczy sobie przez plik json do unreala więc nic dziwnego że to tak muli, inna sprawa że co się dziwić jak unreal to visual language na bloczkach robione przez ludzi co się boją c++ i oni potem to niby mają optymalizować xD każda gra na unreal to koszmar do optymalizacji.
  • Odpowiedz
@freshmanR ale i tak wszyscy korzystają np. Level designerzy, taka jest prawda w dużych firmach że ewentualnie programista jest po to aby stworzyć komuś nie technicznemu bloczek, potem się robią mega drzewa w których nikt nie wie co się dzieje.
  • Odpowiedz
  • 0
@Symmachus: nawet jak robia takie nieefektywne streamowanie to nie wiem czemu nie moga dac jakis bufer zeby to moglo sobie asynchronicznie wczesniej pobrac bez robienia heightmapy z frametime'u. no ale to jest ue z-----e wiec pewnie by trzeba bylo za duzo w tym grzebac by takie cos dzialalo
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: na konsole aktualnej generacji to bym nie patrzył tak bardzo, one już stare są a UE5 katuje o wiele lepsze podzespoły. tam siedzi co, procek zbliżony do ryzena 3700x?

w tej grze na 5700x3d w lesie mi potrafi skoczyć użycie procka do 70%, i nawet z włączonym RT w 1440p na średnio segmentowej karcie amd (co powinno ją wymęczyć okrutnie) potrafię mieć 'tylko' 92% użycia karty.
  • Odpowiedz
@Kris031: ja swój wzięłam z Nexusa - żadnych spowolnień. Uwaga - jeśli zmieniasz ustawienia graficzne, to restartuj grę, bo lepiej działa. Będą jeszcze pewnie sporo łatać.
  • Odpowiedz