Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@P4ncak3: w sumie to nic. Polecam wszystkim Ukraińcom i Polakom wyjechać z tego kraju. Buraczana elita sama się utrzyma ze swojej ciężkiej pracy.
  • Odpowiedz
co Was zatrzyma w Polsce przed wyjazdem na saksy?

@P4ncak3: Tak naprawde juz teraz samotnego mezczyzne nic tu nie trzymie, do tego zagrozenie wojną i obowiazkowym poborem, ale jakos nadal tu jest. Kto mial wyjachac juz wyjechal i bykowe nic tu nie zmieni.
No i ogolnie patrzac z perpektywy spolecznej - obecnie mamy w Polsce za duzo mezczyzn, wiec im wiecej samotnych facetow wyjedzie tym zdrowiej i mniej presji spolecznej
  • Odpowiedz
  • 2
Nie podoba ci się, nie odpowiadają ci warunki? to jedź,

@voldi: No i wyjechałem. Kropla która przelała czarę były nie-wyboru prezydenckie w 2020 (Mało kto wie ale Polska nie ma prezydenta od 2020 tylko marszałek sejmu p.o. prezydenta. Przez ważne wybory których nikt nie anulowal ale nikt w nich nie uczestniczył wszystko co podpisał Duda od 2020 nie jest ważne) oraz przewałki Pisu.

Postanowiłem ze nie oddam juz ani jednej
  • Odpowiedz
No i wyjechałem. Kropla która przelała czarę były nie-wyboru prezydenckie w 2020 (Mało kto wie ale Polska nie ma prezydenta od 2020 tylko marszałek sejmu p.o. prezydenta. Przez ważne wybory których nikt nie anulowal ale nikt w nich nie uczestniczył wszystko co podpisał Duda od 2020 nie jest ważne) oraz przewałki Pisu.

@P4ncak3: Cóż, żadna z partii politycznych nie ważne czy skorzystałaby na tym czy straciła nie podnosi takich absurdów ;)
Ciekawe
  • Odpowiedz
@P4ncak3: przecież zarówno w Niemczech jak i w Norwegii płaciłbym dużo większe podatki niż w Polsce, gdzie na tle zachodu podatki nadal są śmiesznie niskie. Rzeczywistość to nie główna wykopu.
  • Odpowiedz
@P4ncak3: ja różowej już zakomunikowałem, że wyjeżdżamy z tego opsranegochlewu zwanego polską. Nie zamierzamy pomagać ludziom, którzy od 35 lat głosują za politykami niszczącymi ten kraj. A robi to 70% narodu.
  • Odpowiedz
przecież zarówno w Niemczech jak i w Norwegii płaciłbym dużo większe podatki niż w Polsce,

@fastmotion: ciekawe rzeczy mówisz, bo w Niemczech kupisz więcej za wypłatę niz w polin. O ile nie mieszkasz w dużym miescie w Niemczech.
  • Odpowiedz
z tego samego powodu co będziesz miał bykowe. Bo 8-my dom polityka sam się nie wybuduje

@P4ncak3: Daj spokój, politycy zarabiają sporo ale wcale nie mega, mega zarabia się w spółkach skarbu państwa, różnych dodaktowych radach itp.

Taa a moi rodzice to nic nie płacili w podatkach tak? Swoja droga nie urodziłem się ani nie wychowałem sie zbytnio w Polsce. Studia prywatnie.

@P4ncak3: A co to ma do rzeczy, oni płacili
  • Odpowiedz
super perspektywiczny kraj, jedyna perspektywa jaka tutaj jest to wojna z ruskimi

@deliver: Nic się nie zapowiada na to, żeby ruscy byli w stanie wydać obecnie wojnę komukolwiek, na pewno nie komuś w NATO xd
A perspektyw jest mnóstwo dookoła, oczywiście dla ludzi pomysłowych, albo zdolnych albo pracowitych.

Wam z tą wojną i ryskimi przepaliło chyba obwody, Ukraińcy, którzy uciekli przed wojną do Polski o ile nie złapali ich i
  • Odpowiedz