Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mireczki, czy ja jestem normalny? Mam 44 lata, dwojke dzieci, udane malzenstwo i dobra prace, gdzie czuje sie spelniony i w poniedzialki z checia wstaje do roboty. Finansowo tez jest dobrze (corka w prywatnym liceum, splacona hipoteka 3 lata temu). No wlasnie, ale...

...stresuje/przejmuje sie strasznie blahymi p--------i. Ostatnio po wymianie klockow hamulcowych w jednum z dwoch aut w rodzinie cos mi nie do konca pasowalo, bo klocki dlugo sie docieraly, a tarcze byly juz troche zuzyte i jakos tak mnie to denerwowalo, ze w 90% jezdzilem tym drugim samochodem. I na sama mysl, zeby jezdzic tym drugim, dopadal mnie stres i odbieral przyjemnosc zycia.
Po 2 miesiacach ogarnalem w koncu dobrego mechaniora, wymienilem tarcze i naprawilem pare rzeczy w zawieszeniu i wszystko smiga jak nalezy teraz. Radosc jaka mialem z naprawy tej p------y byla wieksza niz z niedawnego awansu i podwyzki w pracy.
I tak wlasnie mam w zyciu - patrzac z boku, wygralem na loterii zycia. A ja sie przejmuje p--------i typu piszczace klocki hamulcowe w aucie za 250k...

P.S. zdrowie tez dopisuje zarowno mi jak i rodzince.
#wygryw czy #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: tak jest, jak ktos jest na ogol szczesliwy to jest tez slaby psychicznie i tego typu rzeczy go dołują i stresuja. Ja tracilem wlosy z glowy bo mi sie kilka rybikow w mieszkaniu zaleglo…
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
spokojny-kolekcjoner-21: masz zenujaco niska samoswiadomosc.

Chyba nic dziwnego ze dla czlowieka dorobionego, dostatniego nerwowe jest jezdzenie autem z niesprawnymi hamulcami i ryzyko idiotycznej smierci

terapia by ci nie zaszkodzila, bys zrozumial podstawy emocji
  • Odpowiedz