Wpis z mikrobloga

Jak robie do upadku mięśniowego, a na następne dni nie mam tych "zakwasów" to znaczy że za lekki trening zrobiłem? Musza być zakwasy na następny dzień, żeby trening był dobrze zrobiony?

#mirkokoksy
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pavulenko: zależy od stażu, jak jesteś początkujący to powinny być zakwasy - "powinny" ale każdy organizm jest inny, może masz super gen i się regenerujesz jak wolverin XD
  • Odpowiedz
  • 0
@Kristof90: jak nie ćwiczę z miesiąc to mam zawsze zakwasy, ale ogólnie ćwiczę codziennie lub co drugi dzień. No i zakwasów nie mam. Raz miałem tylko jak d-------m na chama jakieś 500 pompek w jeden dzień. ( Robiłem moze 15 na max), ale potem mnie nie tylko bolaly zakwasy ale tez stawy, musialem sobie zrobic z 2 dni przerwy, ale to chyba bylo glupie ogulem, bo czulem ze to moze
  • Odpowiedz
@Pavulenko: nie wiem ziomek tak to nie działa, możesz zrobić i 1440 robiąc jedną na 1 min :D zrób 4 serie - jedna 10 pompek rozgrzewkowa a 3 kolejne aż nie podniesiesz się z podłogi (w każdej kolejnej powinieneś zrobić mniej jeżeli robiłeś rzetelnie). Przerwa 2/3 min. Nie wiem jaki masz cel treningowy czy przytyć czy schudnąć. Fajna jest metoda Myo reps. Jeżeli ćwiczysz codziennie to powinieneś inne partie robić
  • Odpowiedz
  • 0
@Kristof90: ja nie mam żadnego planu treningowego. Ćwiczę w taki sposób że robię za kazdym razem tyle ile mogę wytrzymać aż nie mam sił więcej. Przykładowo: robię np pompki tyle ile mogę, potem mam zadychę, czekam kilka minut az mi wrócą siły i np ide robić podciągnięcia na tyle ile mogę zrobić, padam z sił znów czekam kilka minut, potem idę robić np dipy.

Ogólnie ćwiczę sobie tak na spokojnie
  • Odpowiedz
  • 0
@Kristof90: co do diety to w sumie zadnej nie mam, głównie jem to co lubię jakieś tam fastfoody, dużo mięsa xd no i ogólnie śmieciowe żarcie. Woda ma jakieś znaczenie? Ja to mało pije bo jakoś mi się nie chce, spać to w sumie śpię po 7 godzin najczęściej.

A no robię tak zróżnicowanie, bo np robię pompki, odpocznę sobie i idę drążek. A potem jak wrócę na pompki to
  • Odpowiedz