Wpis z mikrobloga

Chcę utworzyć konto na Microsoft Azure, żeby trochę pobawić się możliwością chmury, wykorzystać kilka rzeczy które udostępniają - pobawić się dla siebie. Czy ktoś się orientuje, czy można podpiąć wirtualną kartę Revolut pod usługę lub można wykupić dostęp do Azure od jakiś firm trzecich?
Nie chce specjalnie tam podawać swoich danych. Kiedyś nas straszono na studiach (może słusznie), że jakaś usługa może zmienić cennik, albo zacznie działać na maksa, albo zapomnimy wyłączyć czegoś i dostaniemy kosmiczny rachunek. Ktoś ma jakieś doświadczenia lub propozycje jak to ugryź? To już wolałbym sobie wpłacić 5$ na portfel, a przy braku środków zablokują mi usługi, niż naliczać comiesięczny rachunek i automatycznie ściągać z konta ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#microsoft #azure #programowanie #chmura
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wypiek
  • 0
@uzytkownik_wykop_pl widziałem tą stonkę, wszystko ładnie pisze (jak na każdej reklamówce) pytanie czy później jakieś surprise nie zrobią, przykładowo po 14 dniach jeśli nie anulowałeś usługi to 25$ za prowadzenie konta, czy inne bzdety.
Niestety ich regulaminy, cenniki i odnośniki do zmiennych cennikowych są tak zagmatwane, że brakło by mi życia, aby to przeczytać wszystko i zrozumieć . Stąd moje pytanie, czy macie jakieś doświadczenia, albo firmy / strony trzecie które
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 1
@SpaceMonkey jak to się skończyło? Musiałeś opłacić ten minus? Pobrało Ci z głównego konta? Myślę, że można by napisać reklamację, że w dniu pobrania pieniędzy, karta była nieaktywna. Pewnie regulamin wyraźnie mówi gdzieś m, że taka opcja nie możliwa xd
  • Odpowiedz
@Mexiii: Revolt jest odrzucany, musisz podac prawdziwa credit card. Mozesz tez zalozyc konto free gdzie daja Ci $200 do wykorzystanai przez 1 miesiac. Na tym koncie nie da sie przekroczyc kwoty $200, bo po prostu Cie odcina po zuzyciu tego limitu. Gdy zalozysz regularne konto mozesz utworzyc tzw. budzet ktory bedzie Cie alertowal jesli osiagniesz jakis prog typu 50/75/100% ale Cie nie odetnie jesli go osiagniesz. Musisz to zrobic sam,
  • Odpowiedz
@Mexiii Revolut wysłał mi zaraz info że mam 14 dni na opłacenie albo zablokują konto. Na ich czacie dowiedziałem się że każda karta jest powiązana z moim kontem więc bez znaczenia czy straciła ważność to nadal sprzedawca ma możliwość ściągnięcia opłaty. Większość pewnie nie korzysta z tej opcji a na prime kiedyś był błąd(2 lata) gdzie dwa razy w miesiącu próbował ściągnąć opłatę za suba która była odrzucana ale sama usługa
  • Odpowiedz