Wpis z mikrobloga

@NapoleonBornToParty:

Czy mogę wiedzieć za co dostała dyscyplinarkę? Słyszałem o 2 biegłych, którzy zostali skreśleni z listy biegłych sądowych (bardziej chyba ukarać nie można), bo zamiast napisać pismo ogólne do sądu, że czas oczekiwania na opinię to xx miesięcy, milczeli i nie odpisywali na pisma z sądu.

Źle się wyraziłem - dostałą postępowanie dyscyplinarne, ale nie została skreślona z listy, bo postępowanie upadło. Jeden facet ją zaskarżył o błędną opinię
  • Odpowiedz
będzie to trwać bardzo długo – nie przez opieszałość sądów, lecz przez brak biegłych sądowych

@NapoleonBornToParty: Ale przecież to właśnie jest opieszałość. Sąd ma coś zrobić i z jakiegoś powodu trwa to miesiącami.

A że dla zmylenia nazwana inaczej to taka sama ściema jak to że zus/nfz nie są podatkami.
  • Odpowiedz
@NapoleonBornToParty porobi se dyplomy za darmo na państwowych uczelniach, to teraz powinni odpracowywać godziny np. dla takich sądów

Inna sprawa, że cały system sądownictwa działa gorzej niż poczta polska. Na nakaz, który zgodnie z przepisami powinien być klepniety w 3 dni, czekam 3 miesiace.

Decyzję sądu w jednej sprawie dostałem tak późno, że minęły wszelkie terminy na działanie w sprawie. To jest dykta
  • Odpowiedz
  • 1
@NapoleonBornToParty Możesz napisać coś więcej o procederze wydawania długich na kilka miesięcy zwolnień L4 pd psychiatry dla zdrowych ludzi?
Niedawno skończyłem pracować i byłem zaskoczony bo znajomi wieszali na mnie psy, bo nie poszedłem nakłamać, że psycha sitting i mówili, że to powszechne zjawisko i "wszyscy tak robią". Jedna osoba wysyłała mi nawet konsultację on-line po której lekarz wypisywał odpowiednie dokumenty 😡
  • Odpowiedz
@NapoleonBornToParty proste rozwiązanie jest tego problemu,
Skoro studia są za darmo to każdy lekarz ma obowiązek za darmo raz w miesiącu zrobić coś dla społeczeństwa
-dla sądu
-dla biednych

Czy tam UJ wie pro
  • Odpowiedz
@NapoleonBornToParty: sytuację znam bardzo dobrze w 2023 doprowadziło to do śmierci ojca, któremu odwaliło po śmierci wiekowej babci (całe życie go utrzymywała). Były składane łącznie 3 wnioski - żaden nie doczekał się rozpatrzenia. Wpierw z dymem poszło mieszkanie - całe szczęście tylko ono, a nie całą kamienica, potem spalił domek na działce - tym razem razem z sobą.

Służby nie widziały problemu, bo przecież można było też z nim normalnie
  • Odpowiedz
Byłem zamknięty 5 tygodni na detoksie i obserwacji psychiatrycznej w lutym tego roku. Zostałem skierowany przez rodzinę która poinformowała sąd który to kazał mnie tam umieścić. Podczas pobytu kiedy próbowałem się wypisać na własne żądanie przyszła do mnie dwa czy trzy razy pani biegła psycholog sądowa. Co śmieszniejsze, kazała się zamknąć i przeczekać swoje bo groziła że sąd mógłby wydać postanowienie że mam siedzieć jeszcze dłużej xD.

Mogę zrobić jakieś AMA tutaj
  • Odpowiedz
@NapoleonBornToParty:
historia nt czekania do psychiatryka

Ze swojej strony opowiem historie znajomej cierpiacej na chorobe dwubiegunowa, która ma sporo dokumentacje mdycznej od roznych specjalistów ze na to cierpi.
Dla tych co nie wiedza choroba dwubiegunowa: raz masz masz jeden biegun(mania) czujesz sie zajebiscie pod kazdym wzgledem i bierzesz pozyczkę 1000% na genialny biznes ktory pozwoli 1000zł/h bo jest si3e jabnym młoidym Bogiem co moze wszystko, a potem jest drugin biegun (depresja) gdzie
  • Odpowiedz
@NapoleonBornToParty: Jak Sąd płaci 30zł brutto za godzinę pracy i trzeba się tłumaczyć że nie jest się koniem to nikomu się nie chce.
@dugi123: niech wszyscy odpracowują studia albo nikt, każda grupa zawodowa ma pracować za darmo dla kraju, matematyk godziny w szkole będzie odrabiał? Idź z tymi komunistycznymi zapędami na Białoruś.
  • Odpowiedz
@NapoleonBornToParty jakby dali dobre stawki to by specjaliści się znalezli, a tak to regularnie wydzwaniają z sądów i prokuratury i się proszą o badania jak pajace, to samo z uczelniami państwowymi: stawki dużo poniżej stawek rynkowych, ale uczelnie ratuje jeszcze "prestiż" dla niektórych starych dziadów, którzy za minimalną jebią po 180h na uczelni, kolejni pajace. ()
  • Odpowiedz