Wpis z mikrobloga

Chce kupić jakiegoś taniego crossa do polatania po lesie, błocie, wiejskich drogach. Czy taki Loncin 125 czy inny XTR typu 607 będzie odpowiedni dla kogoś początkującego, kto nigdy nie jeździł, ale tak żeby poczuć trochę adrenalinki szarżując po lesie? Nie zależy mi na homologacji, las mam 100m od domu.

#motoryzacja #cross #motocykle #motomirko #motory
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cherrz jak i tak bez homologacji i do świrowania to weź przynajmniej 250. 125 w 4T jest na tyle słabe że może kisnąć w piachach czy na podjazdach. Mam Hondę NX 125 i z fabryczną mocą miało to problemy, fakt że przełożenia bardziej pod prędkość bo to jednak dual sport, ale i tak. Po włożeniu chińskiej ćwiary po lekkich tuningach jest tak jak powinno być od początku i normalnie grzebie w
  • Odpowiedz
@cherrz jak jestes do 180cm/80 kg to loncin ujdzie na pierwszego p------a. Jak lecisz to po prostu wystawiasz noge i tyle, nawet jak Cie nakryje to najwyzej bedzie siniak
  • Odpowiedz
@cherrz: Z jednej strony nie będę się czepiał, a z drugiej strony skoro nei chcesz hommologacji to rozumiem że 100m od domu do lasu prowadzi droga prywatna i las też nie jest państwowy i wszystko odbędzie się zgodnie z prawem?

Z trzeciej strony odradzę 125ccm, bo to raczej to jeżdżenia na ryby a nie świrowania po lesie.
  • Odpowiedz
@cherrz: Jeśli to 125 4T to starczy na sezon nauki i nic więcej a nawet wtedy naście koni to trochę mało, 125 2T typu yamaha DT125 to już na cały pierwszy sezon wystarczy a EXC 125 na kilka.

Gx
  • Odpowiedz