Aktywne Wpisy
Dostałem podwyżkę #pracbaza na początku roku i właśnie zdałem sobie sprawę że wejdę w II próg podatkowy, będzie delikatnie powyżej 120k zł w 2025 roku. Na cholerę w takim razie było mi zarabiać więcej skoro teraz będę mieć do wywalenia 32% podatku co daje ponad 40k zł... Mam na to oszczędności, poradzę sobie, ale jestem w opór wkurzony.
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
Jest jakaś opcja żeby wykazać mniejszą kwotę na zeznaniu pit? Życie w
źródło: temp_file724616512454029400
Pobierz

#zdrowie #usa
źródło: image
PobierzJeden w 2023 drugi 2024 dlatego deductible placone dwa razy. Placil okolo 1,5k za kazda wizyte. Jakims cudem nie przekroczyl maksynalnej kwoty wiec i w twoim wypadku nie bedzie tragedii.
O ile placisz insurance. Polacy nie zdaja sobie sprawy ze tez placa, tylko ze przymusowy.
#breakingbad to był dokument.
https://youtu.be/r8g-p63xRCg
@_____________________ w tym systemie nie ma tego dobrego i złego, każda ze stron jest do zaorania
Slawomir mode off
Natomiast konkurencja jesli chodzi o produkcje sprzetu medycznego nie istnieje ze wzgledu na regulacje, certyfikaty itd.
Tu winny jest system ktory pozwala w stanach legalnie lobbowac. Przemysl farmaceutyczny, medyczny i ubezpieczeniowy skorumpowal amerykanski rzad.
Sami musimy sobie radzic. Jak pomagasz innym to moze kiedys ktos pomoze tobie. Trzeba sie cieszyc z tego ze zyjemy w krajach ktore w jakims stopniu pomagaja swoim obywatelom ale nie mozna tego wymagac.
Oczywiscie najfaniej byloby zeby ktos nas karmil, ubieral, leczyl, robil, pranie, zmywal naczynia i sprzatal ale musisz zrozumiec ze zycie to
Tam w komentarzach podali fajny przykład gdzie ambulans kogoś potrącił na drodze, wzięli go i cyk 100 koła do zapłaty za leczenie.
@N4lesnik: jadą ciągle na renomie. Dawniej faktycznie harowałeś tam parę lat, wracałeś do Polski i byłeś Bogiem. Tak jak w UK, czy Niemczech. Nadal tak jest, ale musisz mieć konkretne skille. A jak jesteś mega ekspertem, to masz życie w opór lepsze niż Polsce.
Europa pod tym