Aktywne Wpisy

Metodzik +55
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA STEAM ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
The Flayed Man za D̲A̲R̲M̲O̲ na STEAM 🔥
📊 OCENY:
Steam: Bardzo pozytywne (154 ocen)
The Flayed Man za D̲A̲R̲M̲O̲ na STEAM 🔥
📊 OCENY:
Steam: Bardzo pozytywne (154 ocen)

annlupin +16
no hej cotam uwas
źródło: annlupin20250517
Pobierz

#zdrowie #usa
źródło: image
PobierzA w którym kraju nie żyje się bardzo fajnie gdy jesteś zdrowy i bogaty?
@N4lesnik: Albo nie zarabiać wcale. Wtedy też masz ubezpieczenie ogarnięte.
@Ecooo:
W USA blisko 17% PKB idzie na służbę zdrowia.
Problemem są oligopole i regulacje.
https://prostaekonomia.pl/opieka-medyczna-w-usa/
Pilna dla NFZ to 3 miesiace kolejki do diagnostyki - zrobione oczywiscie prywatnie bo onkolog powiedzial ze kazdy tydzien sie liczy jezeli jest to nowotwor zlosliwy.
Takze milo ze rodzinka sobie biega po lekarzach, biegajcie dalej i sie usmichajcie
Komentarz usunięty przez moderatora
widze ze zamiast przeczytac chcesz sie czepiac, takze podziekuje trolowi i moja wina ze wzialem zarzutke
i tak - priorytet dla nfz to byly 3 miesiace czekania na diagnostyke, sytuacja z zycia z zeszlego roku
problem jest ze nie wszystkich na taki pakiet stac i duza czesc spoleczenstwa jest skazana na rachunki 6 cyfrowe jezeli cokolwiek im sie stanie - to powoduje ze nawet nie chodza do lekarzy i spirala sie zakreca
I nie zawsze masz możliwość zrobić to na NFZ, raz dostałem wycenę, za jeden zabiet 20-25 tys. a potrzebowałem dwóch takich. Po zabiegu nie jest wymagana dłuższa hospitalizacja, jednego dnia przyjnują, robią zabieg i drugiego dnia do domu.
Na NFZ zapraszamy
Komentarz usunięty przez moderatora
A druga część, że umowa nie obejmuje jakichś zabiegów, no jak ktoś wykupuje śmieciowe ubezpieczenie, aby tylko mieć zwolnienie z podatków, to tak później bywa, ale to już ludzie
Nie elementy tego samego korpo, tylko oligopol w zmowach cenowych