Wpis z mikrobloga

Pamiętajcie, że jak Trzaskowski ma 20% wpłat od deweloperów to są to układy, kolesiostwo, pispełojednozło, działanie na szkodę polaków, szczególnie młodych. Wtedy głos na Trzaskowskiego jest gwarantem wprowadzenia dopłat (bo obecny prezydent pomimo wetowania wszystkiego jak leci wcale nie zapowiedział że dopłaty do kredytów akurat podpisze).

Ale kiedy Mentzen dostaje 40% wpłat od deweloperki, to wtedy jest to metafizyka, spotkanie z najwyższym, wyjątkowa sytuacja. A poza tym to nie interesuj się pan i nie kręć afery, bo nie ma z czego.

#nieruchomosci #polityka #konfederacja
Niebadzsmokiem - Pamiętajcie, że jak Trzaskowski ma 20% wpłat od deweloperów to są to...

źródło: Mentzenfizyka

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niebadzsmokiem: 250k od firm budowlanych i projektantów, nawet na główniej to się nie obroni. Mentzen sam przyznał że wydał na kampanię wyborczą 3mln, połowę wyłożył sam, reszta od sympatyków. 250k z 1.5 to 1/6, 16,6% wpłat, 8.33% teoretycznie całości
  • Odpowiedz
  • 389
@Niebadzsmokiem: no właśnie. Jak się okazało, że 20% wpłat od deweloperów jest na Trzaskowskiego to wielka afera była. A teraz przy 40% na Mentzena w sumie cisza xD
  • Odpowiedz
@Niebadzsmokiem: Oby ci za to chociaż płacili xD
pan Ossowski - buduje miecze świetlne - https://www.se.pl/slask/warsztat-w-bielsku-bialej-jak-z-gwiezdnych-wojen-to-tam-wykuwa-sie-miecze-swietlne-aa-vyfZ-mCRp-63be.html

pan kopeć - 43.22.Z Wykonywanie instalacji wodno-kanalizacyjnych, cieplnych, gazowych i klimatyzacyjnych
42.11.Z Roboty związane z budową dróg i autostrad
42.91.Z Roboty związane z budową obiektów
  • Odpowiedz
@merciless85: mam nadzieję, ze przy Trzaskowskim też tak skrupulatnie liczyłeś.

W każdym razie mam propozycję. Podziel wpłaty od deweloperów i tych, którzy wg Ciebie nie powinni być liczeni na katagorie i zrób zestawienie jak to wygląda ilościowo i procentowo dla Trzaskowskiego, Mentzena oraz do parlamentarnych dla PSLu, PiSu i KO. I wtedy myślę możemy porozmawiać na ten temat. Jeśli nie, to liczymy tak sama jak dla Trzaska i innych i
  • Odpowiedz
A pisałem coś o Trzaskowskim?

@merciless85: ja pisałem. O nim w połowie jest ten wpis.

W drugiej połowie o Mentzenie i takich jak Ty, co robią fikołki, aby udowodnić, że tak naprawdę do nie było żadnych wpłat od deweloperów.

No i co najlepsze, właśnie robisz fikołki. Nawet się wysilać za bardzo nie musiałem xD
  • Odpowiedz
Sprawdź te firmy i się nie ośmieszaj więcej no chyba, że dla ciebie firma budowlana=deweloper

@merciless85: przecież nawet nie tyle co budowlana, a także wszystkie firmy około budowlane były liczne w obydwu przypadkach jako deweloperzy. Nie przeszkadzają ci w życiu codziennym aż tak podwójne standardy?
  • Odpowiedz
@merciless85: podwójne standardy ponieważ nie miałeś nic przeciwko wpisywaniu notariusza jako dewelopera przy Trzaskowski, ale kiedy robią dokładnie to samo z mentzenem to jest to wyjątkowa sytuacja i tak nie można.
Na szczęście zostaje Hołownia którego jako jedynego z poparciem powyzej błędu statystycznego nie udało się kupić deweloperom, a który już raz realnie zatrzymał dopłaty i sprzeciwia im się niezależnie od formy.
  • Odpowiedz
@Deska_o0: podwójne standardy ponieważ nie miałeś nic przeciwko wpisywaniu notariusza jako dewelopera przy Trzaskowski, ale kiedy robią dokładnie to samo z mentzenem to jest to wyjątkowa sytuacja i tak nie można.
Gdzie tak twierdziłem, udowodnij.
  • Odpowiedz
@barber-barberski: od początku kampanii zarówno partyjnej (bo już wtedy się takie gunwo kręciło) jak i prezydenckiej mówi się o procentach. Teraz na potrzeby Memcena trzeba kwotami bo inaczej wygląda to najgorzej xD Dlaczego jeszcze próbujecie tych fikołków…

@merciless85 jak ognia boisz się użyć Trzaskowskiego. Czyż nie z nim walczy Mencen w kampanii? Czyli jak nie było wcześniej żadnego argumentu to teraz go nie można użyć? Co to za forma
  • Odpowiedz