Wpis z mikrobloga

@frenm:

co Ty pieprzysz, jest dokładnie odwrotnie: kapitalizm to jes szansa dla chłopstwa by się wybiło, a socjalizm zamurowywuje drabinę społeczną

Rozumiem, że masz chociaż kilka milionów dysponowanego majątku żeby się wybić w kapitalizmie?
  • Odpowiedz
A jednocześnie od wielu lat głosujecie na ugrupowania polityczne, które z uporem was tego statusu pozbawiają, poprzez np.:

- utrudnianie dostępu do mieszkań,

- pełzającą prywatyzację służby zdrowia,

- pozbawianie was praw pracowniczych.

@Marks_Mial_Racje: dodaj do tego wyższy wiek emerytalny dla mężczyzn i obowiązek poboru to jest standardowy zestaw partii politycznych w Polsce, przede wszystkim Lewicy. Dlatego potrzebujemy robotniczej lewicy, a nie tego co jest w Sejmie.
  • Odpowiedz
Rozumiem, że masz chociaż kilka milionów dysponowanego majątku żeby się wybić w kapitalizmie?

@czerwonykomuch: ale "wybicie się" nie polega na zostaniu Billem G. ( ͡ ͜ʖ ͡) a na godnym życiu a to dawał obywatelowi kapitalizm, ale (zastrzegam) nie dzisiejsza tworzona pod korporacje wersja a co do socjalizmu, tu nie masz szans na awans, urodziłeś się w biedocie tam zostaniesz, urodziłeś w rodzinie "panującej" jesteś
  • Odpowiedz
@Marks_Mial_Racje: jeśli każdy będzie miał mieszkanie i podobna pensje, to jak myślisz, kogo wybiorą kobiety? Przystojniejszego. A tak taki kuc może zarobić i przynajmniej na jakieś szanse.
  • Odpowiedz
@Marks_Mial_Racje

Wszystkie jakkolwiek znaczące dzisiaj partie antykapitalistyczne są prokobiece i są głęboko powiązane z feminizmem. Mają to wręcz wpisane jako jedna z wiodących ideologii. Zważając na to, jak ten dzisiejszy feminizm wygląda to zero zdziwienia, że mężczyźni nie chcą na nich głosować, nawet jeżeli sami poglądy na gospodarkę mają antykapitalistyczne.
  • Odpowiedz
A jednocześnie od wielu lat głosujecie na ugrupowania polityczne, które z uporem was tego statusu pozbawiają"

@Marks_Mial_Racje: Przecież to co piszesz to brednie. Prawa pracownicze są coraz silniejsze, służba zdrowia zawsze była prywatna, a mieszkania sa do wyboru do koloru. Nie stać was? sami nie chcieliście dopłąt, więc skąd ten płacz?
  • Odpowiedz
@Slavcel: weźmy więc takie Razem, które według wykopków jest skrajnym komunizmem na lewo od Lenina, a realnie normalną europejską socjaldemokracją.

Wprost mówią o zrównaniu wieku emerytalnego.

A jak tam konfunia i PiS? Ten drugi nawet przywrócił dyskryminację emerytalną, dzięki czemu jesteśmy dziś JEDYNYM państwem UE, które nie zrównało ani nie planuje zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn.
  • Odpowiedz
@djtartini1:

dodaj do tego wyższy wiek emerytalny dla mężczyzn i obowiązek poboru to jest standardowy zestaw partii politycznych w Polsce, przede wszystkim Lewicy. Dlatego potrzebujemy robotniczej lewicy, a nie tego co jest w Sejmie

Przede wszystkim prawnicy. To prawicowy PiS przywrócił dyskryminację emerytalną.
  • Odpowiedz
@NihilistycznyFemboy: Co rozumiesz "dbać o siebie"? Bo 99% facetów się regularnie myje, strzyże i pierze ciuchy.

Chyba że masz na myśli siłownia, droższe ubrania, jakieś ekstrawaganckie fryzury, barber itd - ale to też jakaś połowa młodych facetów się do tego stosuje, o ile nie wiecej
  • Odpowiedz
@NihilistycznyFemboy Ty no ja jestem mgr inż, mam działalnośc, kaloryfer na brzuchu, udzielam się wolontariacko, angażując w to młodzież, wydałem książkę i ch wie co jeszcze, ale dziewczyny nie mam od lat i nie znajdę.

Dybaminy mi nie brakuje. Zagadać, pobajerować, poczytać z dloni, nawet zrobić masaż nie problem. Ale szybko im przechodzi. Bo baby myślą emocjami. Póki działasz, robisz, co chcesz. Dasz im chwilę do namysłu - e, on jednak
  • Odpowiedz
A jednocześnie od wielu lat głosujecie na ugrupowania polityczne, które z uporem was tego statusu pozbawiają, poprzez np.:

- utrudnianie dostępu do mieszkań,

- pełzającą prywatyzację służby zdrowia,

- pozbawianie was praw pracowniczych.

Czy wobec powyższego to jest naprawdę aż takie dziwne, że polskie kobiety wolą mężczyzn z Zachodu, którzy powyższe posiadają, nawet jeśli nie dzięki ich własnym zasługom, ale w spadku po przodkach, którzy sobie te przywileje/prawa wywalczyli/wygłosowali?
  • Odpowiedz