Wpis z mikrobloga

Ehh mam najgorszy typ przegrywu: cichy obserwator overthinker

@mirko_anonim: przecież to jest właśnie najlżejszy typ przegrywu. nawet sam przyznałeś ze mimo s----------a nie zostaleś społecznie wykluczony, więc to nie tak że miałeś its over od początku. i o ile dziecku można wybaczyć brak jakiejkolwiek refleksji na ten temat, to jeśli dotrwałeś do 30 nic z tym nie robiąc to za "przegryw" możesz winić głownie siebie.
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: po pierwsze, coś takiego jest inherentną częścią osobowości wynikającą z wrodzonego temperamentu i nie ulega zmianie poprzez refleksję

po drugie, nie ma arbitralnego momentu, przed którym można coś komuś wybaczyć, zaś po którym już nie

po trzecie, jedynie bycie aktywnym, głośnym, bezmyślnym, zawadiackim zjebem jest obiektywnie złem i to co najwyżej je należy tępić, zatem jeśli jesteś kimś takim, to nie mam dla ciebie dobrych wieści
  • Odpowiedz
po pierwsze, coś takiego jest inherentną częścią osobowości wynikającą z wrodzonego temperamentu i nie ulega zmianie poprzez refleksję

@Tegreeni: ja nie pisałem o temperamencie, tylko o działaniu i o refleksji która powinna do niego prowadzić.

po drugie, nie ma arbitralnego momentu, przed którym można coś komuś wybaczyć, zaś po którym już nie

po trzecie, jedynie bycie aktywnym, głośnym, bezmyślnym, zawadiackim zjebem jest obiektywnie złem i to co najwyżej je należy tępić, zatem
  • Odpowiedz