Wpis z mikrobloga

powoli do przodu! Od ostatniego update (20.01.2025) stan konta powiększył się o prawie 26,5 tysiąca złotych

początkowo: 100k
aktualny stan: 326,4k (+226,4k w niecałe 4 lata)
wynik na poprzednim podsumowaniu: 300k

#przegranko100k to mój publiczny portfel gdzie WSZYSTKIE transakcje zakupu od samego początku są potwierdzane screenem z konta maklerskiego na tagu tego samego lub najpóźniej kolejnego dnia. transakcje sprzedaży są tylko wypisywane w formie tekstowej, na ogół w momencie realizacji lub następnego dnia jeśli było to zlecenie oczekujące, a nie sprzedaż z palca

wszelkie komentarze, uwagi i dyskusja mile widziana. zapraszam też do obserwacji tagu. niedługo wrzucę też pełną listę zamkniętych pozycji i wykres jak zmieniał się stan konta na przestrzeni lat

(w spoilerze disclaimer)

#gielda
affairz - powoli do przodu! Od ostatniego update (20.01.2025) stan konta powiększył s...

źródło: 17-04-2025

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@affairz nie myślałeś o Mostostal Zabrze?
U mnie pozycja 1 w portfelu i daje ładnie zarobić, oczywiście nad spółką wisi widmo przegranej w sądzie ale mają ładny zapas gotówki +1,5 miliarda w zleceniach na lata 2025/26.
  • Odpowiedz
  • 2
@affairz: Masz jakieś wytyczne czym się kierujesz podczas zakupów?

@suweren_sudoku: ostatnio głównie wykresem i własnymi "czutkami", chyba że planowana pozycja duża na kilkanaście-kilkadziesiąt tysięcy wtedy robię grubszą analizę
  • Odpowiedz
  • 1
@affairz niezły wynik na xtb. Sprzedawałeś coś czy trzymasz od początku? Jaka masz strategie wyjścia?

@gradekmi: czy sprzedawałem jakieś akcje XTB? ani jednej

czy ogólnie sprzedawałem jakieś akcje? tak, wynik zamkniętych pozycji to +183 tysiące złotych
  • Odpowiedz
  • 2
@affairz aquatech piękny wynik, widać że weteran i ekspert

@deziom: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@affairz: -100% na jednej pozycji ?:D

@Rudz1elec: tak, nie zrobiłem na screenie ostatniej kolumny, tam przy tych akcjach zawsze był komentarz, że nie są notowane (nie da się ich sprzedać na rynku), więc zrobiłem odpis 100% wartości
  • Odpowiedz
@affairz: A rzeczywiście coś kiedyś mówiłeś.
Gratki wyniku i tak. Przebiłeś wyroczę z Omaha. Ty możesz być Wyrocznią z Radomia/Sosnowca.

Jaki kraj, taka wyrocznia :D
  • Odpowiedz