Wpis z mikrobloga

@marcelus Czaskosky serio jest z plasteliny. Wcześniej myślałem, że to jest pewniak, a walka jest o drugie miejsce, po tym co się stało myślę że wygra, ale nie dlatego że jest najlepszym kandydatem, tylko bo tak wypada. Ten kraj to tragikomedia.
  • Odpowiedz
po tym co się stało myślę że wygra

@Prawdziwy_Oponiarz: wygra, ale absolutnie nie rozumiem kto na niego glosuje w pierwszej. W drugiej zagryze zeby ale w pierwszej jest tylu lepszych kandydatow. Przeciez Szymek vs Trzaskowski to bylby nokaut rafała.
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: Gdyby PiS był cywilizowany można się zastanowić nad innymi kandydatami. Głosujesz w pierwszej na kogo chcesz dlatego że istnieje bezpiecznik w postaci ogromnej przewagi Rafała.
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: Obiektywnie lepszy to jest każdy kto nie jest patologicznym kłamcą i bezpłciową chorągiewą bez poglądów, czyli w tych wyborach każdy inny kandydat razem z ruskim agentem maciakiem, przynajmniej wiadomo na co głosujesz :).
Na jakiej podstawie nie ma nikogo lepszego poza partyjnym nadaniem jak PRL'u?
  • Odpowiedz
@JackobC Hołownia to wiadomo, ale Mencen paradoksalnie z tych samych powodów nie jest w mojej ocenie dobrym wyborem, kandydata obywatelskiego nawet nie komentuję. Reszta to jakiś margines. Kto przy zdrowych zmysłach zakłada przejście Zoidberga do drugiej tury? No i zostaje on Bążur, przez duże B. Polska polityka stała się jak polska piłka nożna, świadectwem tego, że czasem się po prostu nie da i tyle ( ͡° ʖ̯ ͡°
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: Ale ja pytałem dlaczego patologiczny kłamca bez poglądów powinien zostać prezydentem mojego kraju a nie o wszystkich innych kandydatów.
Pomijając partyjne nadanie jak w PRL.
Wiesz że jakiś argument za by się przydał zanim oddasz na kogoś głos?

mencen paradoksalnie z tych samych powodów nie jest w mojej ocenie dobrym wyborem,

Nie jest bo? Bo ma jakiekolwiek poglądy i nie okłamuje wyborców w co drugiej wypowiedzi? Czy dlatego że
  • Odpowiedz