Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co to może być jeśli mój mózg nie wytwarza pozytywnych emocji? Zero motywacji, zero jakieś dopaminy czy endorfin. Właściwie odczuwam tylko negatywne emocje i nawet jakbym wygrał milion to pewnie bez większych wrażeń. Nawet #libido mam zerowe mimo dobrych wyników wszystkiego na co da się zrobić badania #testosteron.
Od kilku lat lubię pić sam ale nie ma to nic wspólnego z alkoholizmem, bo jakakolwiek inna używka która da mi chociaż trochę motywacji do życia jest też fajna. Tylko wtedy np. po #m-------a mam jakiś zastrzyk ciekawości świata i wszystko jest fajne. Na trzeźwo niestety marazm i obojętność, na nic nie mam ochoty, wszystko jest szare. Od dawna tak mam stąd zaczęły się potem moje zainteresowania używkami.

#depresja #samotnosc #zdrowie #medycyna #psychologia #motywacja #przegryw #mozg #psychiatra #adhd #autyzm

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Stary mam to samo co Ty a nigdy nie brałem używek myślę, że u mnie to jest spowodowane PSSD. Brałeś kiedyś SSRI lub inne antydepy? One ryją mózg gorzej niż u----i. Sam bym chciał wyjść z tego martazmu/... Męczę się z tym 6 lat a na depresję choruje od 10 lat Mam też ADHD ale leki nic mi nie pomogły na to. Będę próbował Elevanse
A co mi pomaga:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Z libido mam podobnie a w testach testosteron swietny. Ale chyba znalazlem co jest u mnie, ponizej tak sumarycznie co z reguly jest powodem:

Sprawdzales sie hormonalnie? morfogolia krwi, mocz, kał, tarczyca ? Wielu ludzi ktorzy mieli podobny problem okazalo sie:
- zly poziom magnezu/cynku, witaminy D
- zła postawa, nawet zle siedzenie moze to powodowac.
- stres ? nerwica ? Jest cos takiego jak "freeze response" - wtedy organizm przestaje produkowac pozytywne
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: "Od kilku lat lubię pić sam ale nie ma to nic wspólnego z alkoholizmem, bo jakakolwiek inna używka która da mi chociaż trochę motywacji do życia jest też fajna"

Nazywa się to r---------m GABA i fakt może to się nie nazywa alkoholizmem, ale politoksykomanią :)
  • Odpowiedz