Wpis z mikrobloga

@KucykMocy: każdy shit względem btc dazy do zera, ostrzegałem gdy byl jeszcze czas, ale mieli w------e. Nawet jak ich wyzeruje to sie nie naucza tylko pójdą zarobic, żeby zaraz znow stracic na hazardzie
  • Odpowiedz
@jegertilbake: jeśli naprawdę wyzeruje ETH to GG bo to jeden z niewielu altow który ma jakieś zastosowanie i fundamenty. I nie mówię tego bo jestem zapakowany w ETH bo nie jestem ale smutno patrzeć jak poza BTC nic nie będzie miało sensu
  • Odpowiedz
@tubkas12: Nie chodzi o to, ze ETH nie ma sensu, bo z punktu widzenia technologii ma i pracuja nad nim osoby z iq większym niz my tu razem wzieci, ale po prostu jego rozwoj i ewentualna adopcja nie jest skorelowana z cena. Sam w sobie nie jest gowniany, ale jest gowniany jako inwestycja, bo to czym kazdy bank będzie dzialal na nim nie sprawi, ze sie cos zmieni niezaleznie czy
  • Odpowiedz
@tubkas12: @jegertilbake to wszystko prawda i każdy kiedyś miał fascynację ETH. Smart contracty, DAO, L2, zdecentralizowane giełdy, nowe możliwości finansowe typu staking czy jakieś pożyczki oparte na smart contractach. Gdyby to wyszło poza Internet to mogłoby dużo dobrego zrobić na świecie.
Problem w tym, że później dochodzi do Ciebie, że całe to dobrodziejstwo inwentarza służy tylko i wyłącznie do tworzenia kolejnych przekrętów, gównianych tokenów, pompowania i dumpowania shitcoinów i
  • Odpowiedz
@KishonaKapusta: tak i niestety można powiedzieć że kryptowaluty jako idea nie wypaliła czego paradoksalnie oznaką jest wysoka cena bitcoina. W innym świecie Bitcoin byłby jedynie funkcjonującym prototypem i miałby swoich lepszych następców którymi kupowałbyś i sprzedawał rzeczy w internecie, tokenizowalbys fizyczne assety a za pomocą smartkontaktow zawierał cyfrowe umowy bez pośredników

A stało się tak że finansjera zamiast walczyć z bitcoinem stworzyła etfa i się w niego zapakowała a reszta
  • Odpowiedz
@KishonaKapusta: tak duża deflacyjnosc bitcoina jest błędem projektowym, żaden środek płatniczy nie powinien być tak deflacyjny ale podejrzewam a raczej jestem pewien że satoschi nie spodziewał się że Bitcoin będzie aż tak popularny a ta deflacyjnosc była po to by w ogóle Bitcoin był coś warty
  • Odpowiedz