Wpis z mikrobloga

@Vateusz23: najbardziej w tym mnie przeraża, że teraz faktycznie można tej nowej emanacji prawicy przypisać skrajną głupotę. Od zawsze głupota byłą naturalną cechą lewactwa, a teraz chyba już jest po obu stronach równie silna. straszne czasy
  • Odpowiedz
@Vateusz23: przeczytaj jeszcze raz co napisałeś, wiesz wgl. po co są te działania trumpa, czy w tvn powiedzieli, że pierd d--a tamp głupi i pora na cs'a więc jesteś zwolniony z własnego researchu, przecież oni celowo chcą zmniejszyć wartość dolara bo mierzą się ogromnym zadłużeniem

to wszystko jest po coś, usa to nie jest gównokraik z g---o walutą, że absolwent chłopskiego rozumu zrobi co będzie chciał
  • Odpowiedz
warto zauważyć, że w Chinach:

- brak jest ludzi otyłych (społeczeństwo jest ubogie)

- pracę manualną często wykonują dzieci

- brak jest automatyzacji

@Bordomir: To, że jest mało ludzi otyłych raczej bym zwalił na styl życia czy inną dietę.
Poza tym, fabryki w Chinach stoją na o wiele wyższym poziomie niż te w Europie. Są to nowe wielkie fabryki. BYD posiada cały zespół fabryk wielkości miasta. Ale z mojego podwórka
  • Odpowiedz
@Bordomir: Poczytaj o automatyzacji w Chinach to Ci opadnie kopara (ilość robotów w przeliczeniu na populację). Aktualnie na rynku robotyki w Europie wielkie poruszenie, bo z buta na rynek wbił Chińczyk z furą siana, na start sprzedają robota 25% taniej niż konkurencja.
  • Odpowiedz
Dobre w tym, że Europejczycy zobaczą jak się kończą rządy nowoczesnej prawicy

@Vateusz23: to nie ma znaczenia. W takiej Polsce i prawica i lewica i centrum jest przeciw wolnemu handlowi i chcą naśladować Trumpa i blokować umowę z Mercosur. Chyba tylko Szumlewicz jest za.
  • Odpowiedz
@Bordomir Nie jest to do końca prawdą. Są tam marki premium, które są tanie np. Tommy Hilfiger czy CK.

Jest segment średni: GANT, Polo Ralph Lauren, Lacoste (minimalne niżej tam plasowania). Te marki kosztują podobnie jak w Europie jak odliczysz podatek! Siejesz informacje jakieś z neta (jak masz doświadczenie z USA) chętne wejdę w dyskusję.

Tych marek będą wielokrotnie w USA w kilku stanach nie widziałem na wyprzedażach aż takich jak w śmieciowych
  • Odpowiedz
najbardziej w tym mnie przeraża, że teraz faktycznie można tej nowej emanacji prawicy przypisać skrajną głupotę. Od zawsze głupota byłą naturalną cechą lewactwa, a teraz chyba już jest po obu stronach równie silna. straszne czasy

@fdsgresyhvxh: masoni nie dzielą się na prawice i lewice
  • Odpowiedz