Aktywne Wpisy

salvador94 +793
W nawiązaniu do tego wpisu i każdego kolejnego w temacie mamy w końcu przełom w sprawie - NFZ złożył zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Czy warto zgłaszać nieprawidłowości? Warto
Warto czekać aż NFZ przeanalizuje sprawę? Warto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia
Czy warto zgłaszać nieprawidłowości? Warto
Warto czekać aż NFZ przeanalizuje sprawę? Warto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia
źródło: temp_file6778559970244183090
Pobierz
alylayl23 +4
przychodze z pytaniem, mam 30 lat pracuje sobie zdalnie w domu u matki od 3 lat.
zarabiam okolo 10-13k netto, praktycznie 80% wyplaty zostaje mi na koncie
na nic ciekawego nie wydaje pieniedzy, mam juz na koncie 140k zlotych oszczednosci, pytanie co mozna z nimi zrobic? co wy byscie zrobili?
na mieszkanie za malo, prace mam dobrze platna ale nie za bardzo pewna zeby ladowac sie w kredyt na mieszkanie
co najlepiej zrobic z takimi
zarabiam okolo 10-13k netto, praktycznie 80% wyplaty zostaje mi na koncie
na nic ciekawego nie wydaje pieniedzy, mam juz na koncie 140k zlotych oszczednosci, pytanie co mozna z nimi zrobic? co wy byscie zrobili?
na mieszkanie za malo, prace mam dobrze platna ale nie za bardzo pewna zeby ladowac sie w kredyt na mieszkanie
co najlepiej zrobic z takimi

#gielda
@Vateusz23: co ty gadasz lewaku, to nie jest prawdziwa prawica ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Bordomir: xD
https://www.gazeta.pl/informacje/7,196190,31811849,floryda-walczy-z-brakiem-rak-do-pracy-wladze-chca-zlagodzic.html
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-08 092817
Pobierzto wszystko jest po coś, usa to nie jest gównokraik z g---o walutą, że absolwent chłopskiego rozumu zrobi co będzie chciał
@Bordomir: To, że jest mało ludzi otyłych raczej bym zwalił na styl życia czy inną dietę.
Poza tym, fabryki w Chinach stoją na o wiele wyższym poziomie niż te w Europie. Są to nowe wielkie fabryki. BYD posiada cały zespół fabryk wielkości miasta. Ale z mojego podwórka
@Vateusz23: populistycznej a nie nowoczesnej
@Vateusz23: to nie ma znaczenia. W takiej Polsce i prawica i lewica i centrum jest przeciw wolnemu handlowi i chcą naśladować Trumpa i blokować umowę z Mercosur. Chyba tylko Szumlewicz jest za.
Jest segment średni: GANT, Polo Ralph Lauren, Lacoste (minimalne niżej tam plasowania). Te marki kosztują podobnie jak w Europie jak odliczysz podatek! Siejesz informacje jakieś z neta (jak masz doświadczenie z USA) chętne wejdę w dyskusję.
Tych marek będą wielokrotnie w USA w kilku stanach nie widziałem na wyprzedażach aż takich jak w śmieciowych
No tak, bo w bogatych krajach Azji takich jak Japonia czy Korea Pd. ludzie są otyli od dobrobytu ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Vateusz23: e tam, u nas będzie inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@fdsgresyhvxh: masoni nie dzielą się na prawice i lewice
@niedorzecznybubr: W takim razie suabek memcen też jest lewakiem xD