Wpis z mikrobloga

@Trzesidzida: do wojny domowej to już od dawna idzie i obie strony dążą do eskalacji. Lewusy z tymi facetami w kieckach w administracji państwowej, patologią DEI, cenzurą, podsycaniem identytarianizmu rasowego, itd. też grubo w palnik dawali. Ba, dlatego przecież Trump wygrał. Starczyłoby aby nie o----------i aż takiego szajsu oraz dali komuś kandydować kto potrafi sklecić choć kilka zdań z sensem i nie byłoby problemu z Trumpem na stołku.
  • Odpowiedz
@Upomnienie_z_grzywnom No wiesz, gdybym był systemem, który posiada większość majątku światowego, gdyby mi taki koleś przyszedł robić rewolte i mi psuć plany, też bym mu narysował wykresy w dół. I byłoby to bardzo proste. A głupi ludzie patrzący na wykresy jeszcze by mi przyklaskiwali.
  • Odpowiedz
@Upomnienie_z_grzywnom: a tak na poważnie to czy to co robi jest aż tak z-----e? Skoro wszyscy w świecie geopolityki trąbią o tym, że USA nie ma przemysłu, ma tylko know how, design i dollara (finanse, główna waluta) - którego coraz więcej państw na świecie bojkotuje, i na tym ledwo ciągnie swoją dominacje na świecie to te cła to jedyny sposób by przywrócić produkcję do usa. Nie wiem w jaki miękki
  • Odpowiedz
@pawel-p123: Dokładnie. Jak USA mogło doprowadzić do sytuacji przedstawianej w raportach, że ich największy rywal ma ponad 200 razy większy potencjał stoczniowy, a oni w tej gałęzi mają braki kadrowe? To już kwestia bezpieczeństwa narodowego.
  • Odpowiedz