Wpis z mikrobloga

@Badmanek: rozumiem, ze neuropki mogą lubic Trzaska, jest elokwentny i przystojny(czyli taki jak nigdy zaden z*eb z neuropy nie będzie) no ale zeby fleksować się tym tvnowskim klaunem i przegrywem? Dajcie żyć xd
Godir17 - @Badmanek: rozumiem, ze neuropki mogą lubic Trzaska, jest elokwentny i przy...

źródło: XD

Pobierz
  • Odpowiedz
@Deska_o0: Na Pana trzeba miec wygląd i charyzmę, to jest co najwyżej rotacyjny chłopiec tuska do zadań specjalnych, tzn podgryzania wszystkich przeciwników politycznych, piękny sztuczny twór tvnu, wyborczej i onetu, srednio w polsce co kilka lat takie cos powstaje, wczesniej była nowoczesna, a jeszcze wczesniej palikot, ten sam schemat, żałosny lider, zbieranina platfusowych odpadów z sejmików wojewódzkich i rad miasta, z której media wykreowały nowa jakość w polityce. Hołownia trafia
  • Odpowiedz
Na Pana trzeba miec wygląd i charyzmę,

@Godir17: Zgadzam się Metzen nie powinien kandydować.

w polsce co kilka lat takie cos powstaje, wczesniej była nowoczesna, a jeszcze wczesniej palikot, ten sam schemat, żałosny lider, zbieranina...

No dokładnie. LPR, Solidarna Polska z Ziobrą. Kukiz, Gowin, Marek Jurek, Artur Zawisza
  • Odpowiedz
No dokładnie. LPR, Solidarna Polska z Ziobrą. Kukiz, Gowin, Marek Jurek, Artur Zawisza

@Dragonan: piękny dowód na PO-PIS, dwie partie tworza sobie małą alternatywe żeby zgarnąć niezdecydowanych wyborców na swoją stronę. Może wkoncu zrozumiecie, że obecny układ i wojna polsko polska jest idealna dla tych dwóch partii i trzeba wspierać partie spoza układu
  • Odpowiedz
@Godir17: Ale jesteś szurem. Niby jak sobie tworzą te partie. Jak je kontrolują.
Nie. To że nowe partie znikają jest wynikiem tego czym jest system demokratyczny wraz z partiami politycznymi. Aby przetrwać trzeba mieć realne zaplecze w postaci partii i członków w całym kraju. Członków, którzy realnie w niej działają. Przykładami niech będą PSL, Korona Polska Brauna. Korwin i jego kolejne partie. Jak nie twoja partia to zbieranina nie wiadomo
  • Odpowiedz
@dqdq1: a kto ci każe głosować na konfederację? Konfa się z pisem nie ułożyła, a jak się ułoży to straci całe poparcie. Głosuj se na zandberga jak masz lewicowe poglądy, czy inne mniejsze partie, jest ich mnóstwo, tylko w Polsce cały mainstream to PiS i PO i ta durna wojenka
  • Odpowiedz
@Godir17: już się układają, tutaj wypowiedzi polityków PiS jak i konfederacji można przytoczyć naprawdę dużo.

Dla mnie nie istnieje PiS i konfederacja. Jest PiS i coś co udaje że nie jest pisem.
  • Odpowiedz
@Dragonan: z tą różnicą że te nowe partie mają nowych świeżych ludzi, a partie które ja wymieniłem, czy wcześniej Mirek wymienił przybudówki PiSu, to partie złożone z byłych członków i działaczy związanych z danym środowiskiem, w tym wypadku środowisko Kaczyńskiego lub Tuska. Możesz mnie nazywać szurem, spływa to po mnie. Wyjaśnij, skoro to normalny proces demokracji, dlaczego partie jak 2050 wyskakują w pierwszym oficjalnym sondażu z poparciem 10% skoro nikt
  • Odpowiedz
@dqdq1: poza kwestiami aborcji czy kościoła nic ich nie łączy, więc szczerze wątpię. Możemy się założyć o 100zl, ten kto przegra wpłaci 100 na cele charytatywne. Deal?
  • Odpowiedz
@Godir17: że nie dojdzie do takiej koalicji? Nie dojdzie z jednego prostego powodu, konfederacja znowu będzie miała gorszy wynik niż w sondażach. Jak zawsze.
  • Odpowiedz
@dqdq1: że jeśli konfa przy następnych wyborach wejdzie do sejmu i będzie miała realna siłę polityczną, czyli jakieś 8-10% to nie wejdzie w koalicję z pisem
  • Odpowiedz
@Godir17: nie powstanie bo obie partie nie zdobędą wystarczającej liczby mandatów. PiS dołuje, konfederacja jest jak zwykle przeszacowana.
  • Odpowiedz
Możemy się założyć że jak PiS będzie mógł miec większość i będzie potrzebował koalicjanta z 15 posłami to nie znajdzie ich w konfederacji

@dqdq1: podtrzymuje, do wyborów daleko, jestes czołowym wykopwym ekspertem od konfedopisu, więc proponuję męski zakład na szczytny cel, liczę, że się zgodzisz. Już i tak poszedłem ci na rękę i są wyjątkowe okoliczności kiedy zakład może się liczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz