Aktywne Wpisy

jmuhha +143
Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
źródło: 1000021505
Pobierz
Obrzydzenie +575
Siedziałem w centrali w Moskwie, kiedy po raz pierwszy zobaczyłem profil tego Berkowitza. Nieźle się uśmiałem - zwykły ziomek, ale miał potencjał. Szef powiedział “ty się tym zajmiesz”, więc zajęłem się.
Trzynaście lat, k---a, trzynaście lat budowania tego aktywa. Setki tysięcy dolarów na szkolenia, kontakty, PR, kampanie. Nocami siedziałem i planowałem każdy jego ruch - kogo poznać, co powiedzieć, jak budować wizerunek. Rok po roku wspinał się po szczeblach kariery. Nasi analitycy
Trzynaście lat, k---a, trzynaście lat budowania tego aktywa. Setki tysięcy dolarów na szkolenia, kontakty, PR, kampanie. Nocami siedziałem i planowałem każdy jego ruch - kogo poznać, co powiedzieć, jak budować wizerunek. Rok po roku wspinał się po szczeblach kariery. Nasi analitycy
źródło: Ad6k9kpTURBXy84NTM0Y2RiOGQ0ZDQxOTNmYmI5MDU2Y2RlNzA1MTY3Ni5wbmeSlQMAAM0HgM0EOJMFzQSwzQJY3gABoTAB
Pobierz

Sprawdza, czy jego prawo jazdy nadal istnieje w bazie CEPIK 🤷♂️
Udało mi się rozgryźć całe to bagno z certyfikatami, SOAP-em i podpisami XML.
Zrobiłem prostą apkę do sprawdzania uprawnień kierowców – działa, wali do CEPIK-u i mówi jasno: masz prawko czy nie. Także masowo - no dobra, taki jest zamysł aby firmy codziennie sprawdzały swoich kierowców. Ale pojedynczo też.
CEPIK oficjalnie dał mi limit 24 000 000 zapytań miesięcznie. No ciekawe ciekawe...
Chcesz sprawdzić swoje uprawnienia?
Kolegi? Koleżanki? Teścia? Psa? 👉 sprawdz uprawnienia w sekunde
#programowanie #startup #cepik #prawojazdy #testujzwykopem #soap #transport #xd #frontend #javascript ale tez #wroclaw #motoryzacja
Żeby sprawdzić czy ktoś ma prawo jazdy mam wpisać imię, nazwisko i numer blankietu... prawa jazdy, tak?
I wtedy się dowiem czy ma prawo jazdy?
źródło: image
Pobierzźródło: image
PobierzBardzo ładnie. Lądujesz w #lozaludzipozytywniezakreconych
@jackpie: a dziekuje :)
Komentarz usunięty przez autora
Na jakiej wersji soap to zrobiłeś? kody http twoje czy z cepik?