Aktywne Wpisy

MonazoPL +150
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz
malutak9913 +173
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz

Czy ja dobrze myślę, że jeżeli mam internet mobilny z orange to nie będę mógł się połączyć z moim serwerem HA, bo orange daje IP dynamiczne, a ja muszę mieć statyczne?
Albo możesz zapłacić za chmurkę HA.
@Chris_Karczynski: To TS wszystko ogarnie.
@Chris_Karczynski: to żaden problem. Normalnie powinno działać wszystko, zmiany adresu ip nie są znowu aż tak częste żebyś zauważał jakąkolwiek niedogodność
@Polinik: ale wymaga za to posiadania pośrednika w komunikacji, który ogląda cały Twój ruch
źródło: Zrzut ekranu 2025-03-29 151818
Pobierzmini pc z proxmox ma takie IP: https://192.168.137.10/
IP modemu ustawiłem na https://192.168.137.20
Mobilny ma internet z orange, ale nie chce go dawać innym urządzeniom. Jedynie po wifi mam internet lub po LAN z dunamicznym IP.
@LubieSzaszylkiZLublina: ale mini pc ma od początku statyczne IP, bo nawet żeby mieć DHCP to trzeba kontener postawić dodatkowy.
W sensie zestawić tunel CF?
@Polinik: a chwilę potem ubijają Ci przykładowo integrację pomiędzy HA a google home bo im się ruch nie podoba, całkiem świeża sprawa ¯\(ツ)/¯. Dodatkowo sprawa robi się ciekawsza jak obok HA chcesz sobie postawić jakiegoś NASa i nagle zamiast oglądania jak ktoś włącza światła oglądają sobie Twoje pliki
Mam modem LTE z kartą sim Orange. Co muszę zrobić zeby przy połączeniu mini pc kablem do modemu proxmox miał dostęp do Internetu? Który interfesj i jak muszę skonfigurować?
@ZdeformowanyKreciRyj:
Na szczęście nie mam integracji między HA a GH. ¯\(ツ)/¯
źródło: Zrzut ekranu 2025-03-29 161156
Pobierz