Wpis z mikrobloga

@4a7dd91907fe34f35afc4ed8cf793151: No to już trochę dyskusje filozoficzne - czy lepiej wziąć niebieską czy czerwoną pigułkę z Matrixa. Czy jeśli ktoś dysfunkcyjny i aspołeczny i stworzył wokół siebie pewną bańkę, powinien wyjść z tej bańki, czy zostać tam, gdzie mu komfortowo? No jest pełno pytań które można tu zadać.
  • Odpowiedz
@4a7dd91907fe34f35afc4ed8cf793151: masz dwa typów chłopa:
atrakcyjni co sobie bzikają i przeważnie nie chcą wchodzić w związki bo wiedzą jak to dużo kosztuje
normik, w sumie przegryw, co jak znajdzie lochę która chce się z nim bzikać to się do niej przylepia i który wokół niej ustawia sobie życie i buduje tożsamość.

wpis może być trollem, pewnie jest, ale masa chłopów sobie zbudowało całą tożsamość wokół bycia mężem/chłopakiem co jest szalenie
  • Odpowiedz
@4a7dd91907fe34f35afc4ed8cf793151:

Ale jak to randkują młodzi? Przecież na wykopie wszyscy twierdzą, że kobiety wymarły i już nie ma z kim się spotykać. Co do posiadania rodziny, to akurat super sprawa. Jak nie doświadczyłeś to nie masz pojęcia, że prawdziwa rodzina daje szczęście. Żona jeśli siedzi w domu i nic nie robi powinna być kurą domową i robić wszystko. Jeśli jednak pracuję to trzeba się dzielić obowiązkami. Raz na jakiś czas
  • Odpowiedz
@slgdfhsdhjfbs: Zawsze jest lepiej wziąć czerwoną, aczkolwiek jeśli mówimy o nawracaniu innej osoby to nie nie ma to najmniejszego sensu. Taka osoba nie dość że nie zrozumie o co ci chodzi, to jeszcze staniesz się jej wrogiem z powodu próby naruszenia jej obecnego światopoglądu.

• Odpowiedz
@rav2: ogólnie to większość chłopów jest obecnie zredpillowana, chociaż mogą nie wiedzieć nawet co to jest, co nie zmienia sprawy że swojego zachowania jakoś bardzo nie zmieniają.

teraz faceci, zwłaszcza oofy doffy, są wytresowani jak psy. kiedyś na imprezie firmowej gadałem z parą, chuop nie chciał ze mną gadać i mnie próbował zbyć ale jego locha powiedziała daj mu mówić i gościu się momentalnie zamknął i zesztywniał. pamiętam że mnie
  • Odpowiedz
teraz faceci, zwłaszcza oofy doffy, są wytresowani jak psy. kiedyś na imprezie firmowej gadałem z parą, chuop nie chciał ze mną gadać i mnie próbował zbyć ale jego locha powiedziała daj mu mówić i gościu się momentalnie zamknął i zesztywniał. pamiętam że mnie to zdziwiło ale jak wytrzeźwiałem mam do teraz z tego bekę.

@tubkas12: Czyli nie są zredpillowani, tylko coś tam liznęli. Ja za zredpillowanie uważam stan w którym
  • Odpowiedz
@rav2: żeby być żyć zgodnie z redpillem to musisz być topką chłopa, co z tego że masz wiedzę jak nie masz władzy? To tak jakby neo widział kod komputerowy ale nie miał super mocy
  • Odpowiedz
Ale on nie jest przegrany, nie! Bo ma ŻONĘ. I nikt* mu tego nie odbierze.

@4a7dd91907fe34f35afc4ed8cf793151: i to nie jaką żonę!

Bo jego gruba, wiecznie rozkapryszona, ulana, bezrobotna żonka zarządzająca wspólnym kontem jest tak wielka, że biorąc pod uwagę mase to jakby dwie żony ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@tubkas12 masa chłopów sobie zbudowało całą tożsamość wokół bycia mężem/chłopakiem co jest szalenie nieatrakcyjne ( i męczące) dla kobiet i jest jedną z przyczyn dlaczego one takich chłopów zdradzają.

Ciekawa "teoria" i usprawiedliwianie femoidów na ich puszczalstwo, jak im chłop nie opowiada to niech od niego odejdą, a nie skaczą na bolcach za jego plecami bo tak jest łatwiej...
  • Odpowiedz
Ciekawa "teoria" i usprawiedliwianie femoidów na ich puszczalstwo, jak im chłop nie opowiada to niech od niego odejdą, a nie skaczą na bolcach za jego plecami bo tak jest łatwiej...

@WiecznySingielprzed30: Z punktu widzenia moralnego masz całkowicie rację, ale wiesz dlaczego ludzie zdradzają? Bo mogą. To jest też kwestia władzy. Jeśli zdradzisz a chłop to z dużym prawdopodobieństwem wybaczy bo jest do ciebie przylepiony, to co możesz stracić? Możesz tylko
  • Odpowiedz
@WiecznySingielprzed30: To nie usprawiedliwianie tylko wytłumaczenie zachowania. To coś jak "pobili go bo miał szalik złej drużyny". Nikt nie usprawiedliwia pobicia, ale informuje innych na co muszą zwracać uwagę by uniknąć takiej sytuacji.
  • Odpowiedz
@WiecznySingielprzed30: Gdyby ludzie byli moralni to by było jak mówisz, związek się psuje, masz rozmowę, nie da się naprawić, rozstajesz się i szukasz kogoś nowego. I tak niektórzy działają a niektórzy nie. Mówienie jak powinno być dużo nie daje

Tak samo jest z robotą, dlaczego większość ludzi szuka roboty jak ma starą robotę a nie dopiero jak jest na wypowiedzeniu albo bezrobotna? Bo to się bardziej opłaca.
  • Odpowiedz
jeśli alternatywą dla takiego huopa jest samotność i zgorzknienie (bo nie oszukumy się to są często mało atrakcyjni i mało pewni siebie goście) to whatever, fakt pierdzielenie o żonie czasami jest irytujące
  • Odpowiedz