Aktywne Wpisy

Jinno +177
Po dwóch dniach już mogę z czystym sumieniem napisać że podoba mi się tutaj i zostaje na dłużej (。◕‿‿◕。)

źródło: cc768d79f0dd9f8f7f4a96287617398e626c07df4ab2acfe142f8de4c6b44017
Pobierz
milktea +10
Boli was trochę to że już nigdy nie będziecie mieć 20lat? Ja odczuwam jakiś żal mając 30
Notariusz powiedział, że sąd będzie szukać spadkobierców, ale mnie raczej nie poinformuje kto ostatecznie odziedziczy udziały i nie będę widział, kogo wezwać do odbioru auta.
Krótko po śmierci ojca (styczeń) wygasało OC, więc je opłaciłem, żeby nie nałożono kar. Spadku zrzekłem się w marcu. Nie mam żony, dzieci, rodzeństwa.
Ubezpieczyciel nie wie, że właściciele nie żyją. Kolejnego okresu już płacić nie będę, więc zrobi się afera o OC.
Niewykluczone, że jakiś spadkobierca może też kiedyś zjawić się u mnie i szukać tego pojazdu. Ostatni adres zamieszkania ojca, to właśnie mój adres.
Wartość samochodu jest znikoma.
#prawo #motoryzacja #ubezpieczenia
@Jonn w nocy wypchnij go na ulicę, to policja będzie musiała go odholować na parking ( albo 50a albo 130a pord). Jak cię jakiś urząd ( najprawdopodobniej starosta) będzie ścigał o ten pojazd to machasz odrzuceniem spadku i masz spokój.
@Xizor: racja ale nie do końca, da się samochód. https://www.akcyzawarszawa.pl/Rejestracja-Pojazdu-Bez-Posiadania-Wszystkich-Dokumentow
Chociaż ja bym go wyholował na drogę publiczną jak powyżej.