Wpis z mikrobloga

Na głównej znalezisko o serialu w którym pierwsi szwedzi byli czarni. W artykule podlinkowanym serial krytykuje polityk, a broni go archeolog. Ponadto jak się poszuka to niejedno badanie tego dowodzi, że pierwsi Europejczycy mieli ciemną karnację. Po której stronie stają wykopki? Oczywiście nauka jest lewacka, genetyka to śmieszne literki jak LGBT i nie wiem co tam jeszcze. Po prostu ja j---e czemu ja tam jeszcze czasem zaglądam xd ludzie to debile itp itd
TurboMasturbator2000 - Na głównej znalezisko o serialu w którym pierwsi szwedzi byli ...

źródło: temp_file6221761846940270119

Pobierz
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 22
@Turbo_Masturbator_2000 tak, wikingowie konkretnie przyplyneli z Nigerii, temu w serialu też ściągnięto aktorów z Nigerii.
Pierwsi Europejczycy piszesz, konkretnie Skandynawowie?
Próbujesz na siłę usprawiedliwić bezsens netfixowej propagandy
  • Odpowiedz
@kossok nic na siłę, ja tylko przytaczam artykuł i zgorzkniale zachęcam do dowiadywania się rzeczy. Bardziej bym powiedział że ty próbujesz na siłę utwierdzać się w swojej bańce zamiast poczytać coś więcej niż komentarze ludzi o podobnych poglądach i podobnym braku wiedzy obracając ignorancję w ironiczny hehehumorek
  • Odpowiedz
@kossok ale zdajesz sobie sprawę, że między pierwszymi "Europejczykami" gatunku Homo sapiens a wikingami jest japa na jakieś 44 tysiące lat, nie? I w którym miejscu OP napisał, że Skandynawowie byli pierwszymi Europejczykami? xD
  • Odpowiedz
@Turbo_Masturbator_2000 w ogóle przejrzałam ten artykuł i ładnie tam któryś pismak poleciał z czarnymi wikingami z midjourney, gdy w serialu czarni odgrywają rolę jedynie pierwszych osadników z końca ostatniego zlodowacenia. "Dziennikarstwo" pod generowanie ruchu od oburzonych nieuków, w sam raz na gówną z płomieniem xd
  • Odpowiedz
@Turbo_Masturbator_2000: kłócenie się w internecie o to, że do jakiejś roli czarnego aktora dali i że jest to rzekomy spisek żydów by przejąć władzę nad światem i zdepopulować białą rasę to jest k---a taki psychiatryk, że ja pierniczę.

Ja nawet nie wiem jak takich ludzi nazwać. Czy to jeszcze w ogóle są ludzie, czy już może do reszty sprane kukiełki, które spapugują każdą prawicową propagandę jaka się nawinie.
  • Odpowiedz
@Turbo_Masturbator_2000: @secs: Nie przetlumaczysz, stopien fanatyzmu i ignorancji na glownej jest przerazajacy. Po pierwsze, serial jest dostepny dla kazdego: https://www.svtplay.se/historien-om-sverige i widac, ze tylko w pierwszym odcinku sa czarni ludzie, serial nawet nie wspomina o czarnoskorych w kolejnych odcinkach. Wikingowie pojawili sie jakies 2700 lat temu, w serialu pierwsi ludzie pojawiaja sie okolo 14500pne. I tak, pierwsi zbieracze byli ciemnoskorzy i mieli niebieskie oczy: https://www.nature.com/articles/nature12960

No ale chłopskiemu
  • Odpowiedz
  • 2
@Turbo_Masturbator_2000 ciekawe co będzie jak się dowiedzą że pierwsi mieszkańcy dzisiejszej Japonii wyglądem bardziej przypominali wujka Józka z Radomia, niż typowego Nakamurę, za to ich najbliżsi genetyczni pobratymcy to mieszkańcy wyspy Sentinel xD
  • Odpowiedz
Oczywiście nauka jest lewacka, genetyka to śmieszne literki

@Turbo_Masturbator_2000: debile na nauke powoluja sie tylko wtedy kiedy im sie przypomina ze w podstawowce w ksiazce do przyrody bylo "jest mezczyzna i kobieta", i to jest absolutny dowod ze nauka sie zgadza z ich przekonaniami..
a bardziej zaawansowana nauka to juz samo lewactwo dla nich, wiec sie myli xD
  • Odpowiedz
@drobne_na_taryfe @Turbo_Masturbator_2000 przykro się na to patrzy, ale mikroblog już poziomem wyrównuje się z główną. Wszędzie liczenie murzynow, fejk newsy, obrażanie kobiet na każdym kroku, “pieseczki”. Najlepsze jest to, że większość to totalne wymyślone bzdury zbudowane pod jedyną słuszną narrację, ale nie przeszkadza to zbierać im się w kupie i pulsować te gówna, które wrzucają.
  • Odpowiedz
@Turbo_Masturbator_2000: No dobra, murzyni ze Szwecji napadli na Polskę w Potopie Szwedzkim, wybili wymordowali 40% populacji więcej jak Adolf Hitler i tak kraj okradli, że do dziś się nie może pozbierać. Czy twoi naukowcy też o tym piszą czy już to nie dobra mówić? :)
  • Odpowiedz