Wpis z mikrobloga

Jeździcie w kominiarce czy bez?

#motocykle

Jeździsz na motocyklu:

• W kominiarce 65.8% (77)
  • Bez 34.2% (40)

Oddanych głosów: 117

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dalamar: Nie wyobrażam sobie jazdy bez kominiarki. Mam dwie. Przecież łeb się poci, gdyby nie kominiarka to wszystko szło by w wyściółkę kasku i za chwilę cały kask j-----y potem. Nie wyobrażam sobie prania co chwile wyściółek.
  • Odpowiedz
@Dalamar: noszę, bo:
1. łatwiej założyć kask, bo uszy się nie plączą
2. jak jest wielki upał, to pot i tak przesiąknie, ale tłuszcz z głowy i twarzy nie idzie w wyściółkę. Kominiarkę piorę co drugi wyjazd.
3. Zakładać kask bezposrednio na glowe to jak spać na łóżku bez prześcieradła i poszewek.
4. Na temperaturę to i tak nie ma wpływu.
  • Odpowiedz
@Dalamar @apeee Nie noszę bo:

1. Wszystko się plącze z okularami, włosami (długie), broda pewnie też by się mixowała
2. Mam pralkę, mogę wyprać kask
3. Mam długie włosy więc mam naturalny akumulator potu i łoju
4. Potrafię spać na łóżku bez prześcieradła
  • Odpowiedz
Wszystko się plącze z okularami

@smoczykutaz7:

W kominiarce nie władze okularów raczej

@WolvvloW: Poznałem gości jeżdżących w oksach i okulary wlatują na sam koniec, pod kominiarkę. Ale też zdecydowana większość w takim przypadku kupuje kaski szczękowe.
  • Odpowiedz
@Zielony34 też można, tylko po co xD

Ogólnie to ja robię zazwyczaj krótkie odcinki między zdejmowaniem i zakładaniem kasku, rozumiem zakładać ten cały majdan na pół dnia, ale jak się kręcę gdzieś po okolicy i co 15 minut zdejmuję kask to bym się z-----ł
  • Odpowiedz
Przecież łeb się poci, gdyby nie kominiarka to wszystko szło by w wyściółkę kasku i za chwilę cały kask j-----y potem.

@Zielony34: jesteś pewien że masz kominiarkę a nie gumowy czepek? bo inaczej to czysta magia musi działać albo masz kask 2 rozmiary za duży

ALE widziałem też ludzi jeżdżących w kominiarce i szczęce

ja widziałem ludzi jeżdżących bez kasku i co z tego
  • Odpowiedz
bo inaczej to czysta magia musi działać albo masz kask 2 rozmiary za duży

@Ligniperdus: Tak, mam kominiarkę, działa skutecznie. Polecam dobre kominiarki, a nie poszwę z poduszki. Jeździj bez kominiarki, to masz do prania wyściółkę co jazdę, bo kask zaśmierdnie w moment. No chyba, że lubisz, to twoja sprawa i twój smród.

ja widziałem ludzi jeżdżących bez kasku i co z tego

@Ligniperdus: A nie wiem, w
  • Odpowiedz