Aktywne Wpisy

MonazoPL +128
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
tesknilam_ +20
Podobają wam się takie krótkie grzywki? Mi tak i jestem ich fanką, lecz nie każdej będzie pasować. #rozowepaski #niebieskiepaski #wlosy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Krok #1. Wyraż wszystkie parametry urządzenia przy pomocy jakiegoś kodu. Każde konkretne urządzenie będzie określone jako lista parametrów.
Krok #2. Wygeneruj kilka urządzeń z przypadkowymi parametrami.
Krok #3. Porównaj urządzenia i wybierz kilka najlepszych.
Krok #4. Generuj nowe urządzenia poprzez zestawianie parametrów urządzeń wybranych w kroku 3, czasem wprowadzając przypadkowe modyfikacje niektórych z parametrów.
Krok #5. Powtarzaj kroki 3 i #4, aż do upadłego.
To co opisałem powyżej nazywa się algorytmem genetycznym i radzi sobie całkiem nieźle z życiem na naszej planecie.
Wybór kilku najlepszych osobników do reprodukcji i okazjonalne wprowadzenie przypadkowych mutacji dało miliony różnych gatunków. W rezultacie każda nisza ekologiczna postada pasujące do niej formy życia. Metoda prób i bledow po każdej generacji zostaną przy życiu tylko najbardziej dostosowane jednostki.