Aktywne Wpisy

źródło: temp_file2187556436153685428
Pobierz
RnaJ +2
#zwiazki #psycholog #psychoterapia psychoterapeutka powiedziała mi, że sprawdzanie telefonu partnerki po tym jak mnie zdradziła (obiecała poprawę, mamy dziecko, wiem że frajer ze mnie) to to samo co jej zdrada, bo to też p-----c. Co sądzicie?

#przegryw
@qew12: dla ciebie i innych przegrywów działa destrukcyjnie. Gdyby nie religia wielu z was by nie było przegrywami.
ateista - osoba, które nie przestrzega zasad żadnej religii
teista - osoba, która przestrzega zasad swojej religii
agnostyk - osoba, która przestrzega zasad wszystkich
W praktyce, to nawet osoby wierzące często nie przestrzegają wszysytkich zasad.
@qew12: dlatego ateizm to najuczciwszy światopogląd.
Komentarz usunięty przez moderatora
Warstwa społeczno-obyczajowa - całkiem, całkiem, pozwala ci uformować wspólnotę osób o podobnych wartościach (przynajmniej w teorii) + są święta, które stanowią pretekst do społecznych eventów i wyjścia z piwnicy. Jak działa dobrze to nie potrzebujesz nawet bulić za terapeutę.
Warstwa etyczno-moralna - Zbiór zasad przekazywanych z pokolenia na pokolenie mających za zadanie utrzymać społeczeństwo w stanie funkcjonalnym i nie dać mu wymrzeć. Rzeczy szkodliwe
Pakiety ideologiczne, tak. Centryści moim zdaniem są pogardzani, bo zachowują się jak chorągiewki i nie stoją za żadnymi przekonaniami, człowiek ma czasem wrażenie, że to z braku pieklących problemów w życiu
Problem z centrowymi partiami jak PSL jest taki, że oni pójdą z każdym, kto zapewni im profity. To jest raczej
Dodam też, że jestem stronniczy głównie ze względu na konsekwencje jakie pociąga za sobą relatywizowanie dobra i zła. Nie
PSL itd. tylko etykietują się centrystami, a nimi nie są. W opinii publicznej są definicją centryzmu, niestety, ale to ukryci karierowicze. Dobrym przykładem centrysty jest Marcin Matczak.
Wracając do meritum, skoro przyznajesz, że nie da się wykazać istnienia obiektywnych prawd (pierwszy akapit) to potwierdzasz tym samym to, od czego wszystko się zaczęło, czyli moje stwierdzenie o arbitralności światopoglądów. Arbitralnie przyjmujesz