Aktywne Wpisy

tesknilam_ +81
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +117
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Chodzi mi o szczegóły techniczne, jak przepływają dane, skąd przeglądarka ściąga te powiadomienia i co potrzebuję.
#programowanie #webdev #springboot #spring
<dependency>
<groupId>nl.martijndwars</groupId>
<artifactId>web-push</artifactId>
<version>5.1.0</version>
</dependency>
@Ksiega_dusz: Wg ChatGPT to przeglądarka decyduje, na jaki serwer wysyłamy powiadomienia. Nie trzeba nic płacić. Tylko ciekawe, jak z przepisami RODO, jeśli w powiadomieniach znajdują się dane wrażliwe. Niby powiadomienia są szyfrowane, ale jednak ryzyko jest. Druga kwestia to czy wszystkie powiadomienia słać przez Web Push, czy tylko wtedy, kiedy strona jest zamknięta. Aktualnie nawiązujemy połączenie WebSocket i tam lecą powiadomienia typu: ktoś do