Wpis z mikrobloga

@DoubleWu: to zależy, czy to ma chodzić 24h? jak tak szukaj procki z literą T na kończu 10500t, 6700t czy coś takiego. Wydasz trochę więcej za sprzęt ale nawet jak się rozpędzisz to procek pobierze za dużo prądu w obciążeniu
  • Odpowiedz
  • 0
@mati1990: Przemyślę to, raczej planowałem wydać jak najmniej, pobawić się i ogarnąć co i jak a potem z większym budżetem zrobić coś większego. Ale może rzeczywiście po prostu wydam więcej i zrobię raz a średnio ;)
  • Odpowiedz
@DoubleWu: to się tak nie kończy :D po prostu skończysz jak większość nas. Nie masz jakiegoś starszego laptopa? - to jest najlepsza zabawka na początek, ja tak zaczynałem potem szybko pojawił się serwerek na 10500t. że intel to niemiał ecc po roku pojawił się serwerek na ryzenie 4750ge a 10500t został przerobiony na routero serwer z sieciowymi kontenerami :D
  • Odpowiedz
  • 0
@jagodowy_krol: no to tyle z promki ;D

@mati1990 A jaki system byś polecał? Bo tak widzę ten TrueNas wszędzie, ale mam wrażenie, że się nie nada w tym przypadku. Zainstalować Ubuntu server/innego linuxa/ czy tego truenasa. Jak juz na tym laptopie coś postawie to bym chyba wolał go jakoś nie rozbudowywać a przetestowac z tym co jest
  • Odpowiedz