Wpis z mikrobloga

https://i.pl/sondaz-prezydencki-trzaskowski-i-nawrocki-w-drugiej-turze-mentzen-trzeci/ar/c1p2-27355045
Powiedzcie mi jakim cudem w II turze Nawrocki w starciu z Trzaskowskim uzyskuje tylko 40,8 procent poparcia (Trzaskowski 52), skoro w I turze Nawrocki ma 27 procent, a Mentzen 19? Już samo to daje łączny wynik 46 procent, a jeszcze są głosy oddane na Brauna, Stanowskiego i Jakubiaka (chociaż jak się domyślam wszystkie i tak pójdą na Mentzena). Czyżby wyborcy Konfederacji w pewnej części (około 30-40 procent) zagłosują na Trzaskowskiego jak będą mieli do wyboru tylko jego z Nawrockim? Bardzo ciekawe to wszystko. Niby tyle nienawiści od fanów Mentzena do Trzaskowskiego w Internecie, a wyniki sondaży pokazują że jednak część z tych osób zagłosuje na Trzaskowskiego.
#polska #wybory #polityka #mentzen #konfederacja #sondaz #trzaskowski #nawrocki
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Fitfx: Na pewno nie ustawione. Po prostu tak ludzie mówili. To bajka że wyborcy Mentzena na pewno nie zagłosują na Trzaskowskiego (nie mylić z twardym elektoratem Konfy). 60 procent owszem ale nadal 40 procent nie poprze Nawrockiego.
  • Odpowiedz
@radzioso532: 1. zawsze znajdzie się jakiś % co bardziej nienawidzi pisu niż po. 2. Jak mentzen nie wejdzie, to w drugiej turze część elektoratu nie pójdzie na wybory
  • Odpowiedz
@radzioso532: czy mały czy duży, myślę że to tłumaczy sytuację. Menzten zbiera antysystemowcow i przeciwników popisu, do tego w sondazu latwiej powiedzieć, że sie nie zaglosuje jak nie bedzie mojego kandydata niz w dniu wyborow
  • Odpowiedz
W pierwszej na Mentzena, zeby Nawrocki nie wszedł, a w drugiej na Trzaskowskiego z rozsądku. Tylko tak prawdziwy polski patriota z Polski może głosować.
  • Odpowiedz