Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie #it #pracait #linkedin #pracbaza

Hej,

wiem, że zauważyliście przedziwne zjawisko niemal poniżania się programistów, którzy szukają pracy. Piszą smutne posty na LinkedIn, nagrywają filmiki itd.

Zatrudnilibyście taką osobę? Mówię zwłaszcza o midach i seniorach, którzy to robią.

Czy dev poniżający się na LI za pracą uzyska ją?

• tak 22.1% (34)
  • nie 77.9% (120)

Oddanych głosów: 154

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JamesJoyce:
Nie, przeważnie to jest problem po stronie technicznych umiejętności, że są po prostu słabe.
Aczkolwiek zdarzają się też mocni technicznie goście, ale są tak odrzucający przez swój charakter, że też się ich dalej nie puszcza.
Jak ktoś ma jedno i drugie albo chociaż da się z nim normalnie porozmawiać to raczej nie ma problemu ze znalezieniem pracy.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek:

no ale taki gość to na dzisiejszym rynku pracy to ŚMIEĆ.

Kiedyś też był. To jest amerykański model dość, pracujesz na b2b, zarabiasz dobrze ale jak cię nie potrzeba to out. Tylko kiedyś było więcej pracy niż rąk.

Obecne czasy to po prostu cenna nauczka.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: ba pracowałem z amerykanami w startupie i miałem rozkminę dlaczego oni są tacy neurotyczni i defensywni po czasie zrozumiałem - tam jest ostra jazda - jesteś bezużyteczny? out

co prowadziło do takich rzeczy że oni nie chcieli za dobrze współpracować zespołem pisali własne rozwiązania które oni rozumieją właśnie dlatego że bali się w-------a.

gdzie polacy pisali w miare spójny kod o określonym standardzie żeby można było właśnie rotować
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: tak, z tego co doświadczyłem to Amerykanie są bardzo mili ale też nieufni. Myślisz że ktoś jest spoko ziomkiem powiesz coś głupiego a on pójdzie i się poskarży.

Dlatego wolę pracować z Polakami.
  • Odpowiedz
@tubkas12 ziom pytał mnie wiele godzin jakie modele uruchomi na swoim sprzęcie domowym, właściwie wyslalem mu rozwiazanie, a on na town hallu, że to źródło Jego researchu. Gadamy na teams parę dni później, a on zaczyna od hello champ! Xddd
  • Odpowiedz