Wpis z mikrobloga

@diem: poczta polska po prostu przemieniła się w paczkomat z "żywym okienkiem" wydającym paczki i listy za pomocą papierowego kodu QR
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@RidgeForrester: przez 13 lat RAZ dorwałem na klatce mojego 'Listonosza' i jest całkiem zgrabną i ładną panienką.... kobitce przy okienku kazałem ją ode mnie pozdrowić... i tak to zostawiłem (a wewnątrz się gotowało).

Spory odzew, widzę łączymy się w bólu i czekamy na przewrót w tej instytucji - pytanie brzmi czy da się uratować w tym państwie z kartonu. Musieliby jakiegoś prywaciarza (z inpostu?) odpowiednio osadzić i zacząć restrukturyzację....niedoczekanie nasze.
  • Odpowiedz
@diem ja kiedyś dorwałem panią listonosz że swojego rejonu, akurat musiałem po coś podjechać i w tym momencie wrzucała mi awizo. Mówię że skoro tu jestem to chcę odebrać. Usłyszałem że przesyłka jest na poczcie bo ona nie będzie brała w rejon jak zazwyczaj nikogo nie ma w domu a przesyłkę odebrać mogę ale jutro bo w dniu w którym powinna być wydana w teren nikt jej nie wyda bo takie
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@BoloZCzerniakowa: DHL'a unikam. Ci to gonią pocztę. Raz, oczywiście siedząc w domu, dostałem info że mnie nie zastał. Telefon kuriera nie działał, dzwonię (dodzwoniłem się) na infolinie, robię aferę i na końcu dowiaduję się że kurier jest 20km dalej w innym mieście. Zdalnie mnie chłop nie zastał dwa razy ;) Raz zdarzyło mi się pojechać do centrum dystrybucji bo niby paczka na mnie tam czekała (cholernie mi zależało), okazało się
  • Odpowiedz
@diem: ale ogarniasz, że awizo dostałeś nie dlatego że 'nie było Cię w domu' tylko dlatego, że listonosz nawet nie miał tej przesyłki przy sobie?
Chyba musiałby truckiem jeździć by zabierać codziennie wszystko na rejon.
Ogarnij się Pan.
  • Odpowiedz
  • 0
@pcela Duńska poczta właśnie rezygnuje z dostarczania listów. Skupią się tylko na paczkach. Cała korespondencja ma iść elektronicznie.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@ssupkowski: ale co ja mam sie ogarniac, gazetka i reklamy do każdej skrzynki docierają o_O

@dancop: w PP nawet e-doręczenia nie umią na czas dostarczyć, kolega 'urzednik' się skarzył że przedawnione e-doręczenia między urzędami śmigają.

Interesujące są też godziny pracy na tej poczcie. Normalny człowiek pracujący do 16:00 albo musi się urwać albo ma szansę tylko w piątek odebrać to co było na awizo :D
diem - @ssupkowski: ale co ja mam sie ogarniac, gazetka i reklamy do każdej skrzynki ...

źródło: godziny

Pobierz
  • Odpowiedz
@diem: ty się ciesz, że dostałeś awizo. Ja zobaczyłem na trackingu że "nieudana próba doręczenia", gdzie przesyłka była duża więc na pewno nie próbowali, ale awizo brak. Gdyby nie tracking to nawet bym nie wiedział że przesyłka czeka...
  • Odpowiedz
@diem: też pracuję z domu i raz nawet otworzyłem kurierowi PP drzwi domofonem, bo spodziewaliśmy się paczki, a zadzwonił. J--------i zostawił awizo i poszedł do auta, co nawet widziałem z okna. BTW był bez paczki. XD W-------m się i poszedłem tego samego dnia z awizem do urzędu. Pani w okienku wyjaśniła, że mogę je odebrać jutro itp. Opisałem sytuację i powiedziałem, że paczka pewnie została w urzędzie, bo wiedziałem go
  • Odpowiedz