Wpis z mikrobloga

• 7
@diem
Jak padnie, to nikt nie będzie doręczał listów. Nie ma listów, nie ma awiz.
Do tego podrożeje sporo usług, bo ceny transportu towarów pójdę w górę. Firmy kurierskie od lat zapowiadają podwyżkę w przypadku upadku PP, to nadawca nie będzie miał wyboru i będzie musiał zapłacić. Poczta jako że ma ceny regulowane przez państwo, stanowi swojego rodzaju hamulec przed nadmiernym wzrostem cen u prywatnych przewoźników.

Ps. Jak w pewnym kraju
  • Odpowiedz
@diem czekasz na listonosza ukryty za firanką, widzisz że idzie, czaisz się na klatce schodowej do momentu aż wrzuci ci awizo wtedy wjeżdżasz w niego i n----------z aż opadniesz z sił. Oddał się z miejsca na kilka godzin. Pamiętaj masz awizo = masz alibi że w tym czasie cię przecież w domu nie było ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@diem: mój kumpel wysyłał zaproszenia na swój ślub, średni czas doręczenia był około 3 tygodnie (nawet list z Krakowa do Krakowa szedł prawie miesiąc XD) a połowa zaproszeń nie dotarła nigdy ¯\(ツ)/¯

Wygląda na to że jeśli coś wysyłasz to tylko poleconym bo przynajmniej odbiorca dostanie awizo, zwykłe listy po prostu w----------ą do śmieci jak im się nie chce roznosić.
  • Odpowiedz
Kiedy ta cholerna instytucja w końcu padnie?

@diem: nie jesteś zbyt rozgarnięty, nie? Równie dobrze mógłbyś się cieszyć z upadku NFZ. To nie jest kwestia poczty polskiej tylko polityków, głodzenia instytucji i c-------o zarządzania. Listonoszy jest za mało i nie biorą przesyłek jak uznają, że są za ciężkie. Do tego warunki pracy listonosza to jakaś patologia np były ogłoszenia, że musisz mieć własne auto, więc nie dziwi mnie, że nikt
  • Odpowiedz
@diem: narzeczona przypadkiem zamówiła paczkę z amazona pocztą polską i dziś ma dojść ale prawdę mówiąc czuję w powietrzu już problemy - samo myślenie o poczcie polskiej to mam przed oczami jakąś pato firemke co wszystko spartaczy
  • Odpowiedz
@pozdroxxx666 @diem poczta właśnie jestw trakcie albo reformy albo upadku. Ludzie z 25 lat stażu uciekają, innych wywalają, trwają zwolnienia grupowe, porozumienia zawarte że związkami zostały wypowiedziane... To co się tam teraz dzieje to początek tylko zobaczymy czego... A sytuacja jest tam teraz taka, na przykład nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że kurierzy przychodzą godzinę wczesniej do pracy, ale nie dlatego że kochają ta robotę tylko walczą o auta,
  • Odpowiedz
@diem: Tak się złożyło iż pracuje w domu i ciągle dostaje awizo, kiedy na poczcie zapytałem się czy listonosz nie roznosi poleconych dostałem odpowiedz że lżej jest mu zanieść 100 awizo niż 100 listów. Pani jeszcze pokazała mi kupkę listów potwierdzając tym swój wywód na temat ciężarów i objętości takich poleconych. Niech to ku...a padnie wszystko
  • Odpowiedz
@diem ja ostatnio spotkałam listonoszkę na klatce i wręczyła mi awizo do rąk. Stojąc przede mną. Byłam śmieci wynieść, cały dzień w domu, bo pracuję zdalnie. Kumasz.
  • Odpowiedz
@diem: z ciekawości, była może twój adres/część adresu wypisana na awizo bo jak tak to znając życie było wypisane z góry by wyrobić się z terminowością ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz