Wpis z mikrobloga

via Android
  • 490
@fakty_i_faktury Podczas rządów PiS może od czasu do czasu coś tam delikatnie po PiS pojechał. Ale od czasów ostatnich wyborów to najzwyklejszy PiSowski politruk. Z resztą zatrudniony w PiSowskich mediach.
A jak ci szkoda czasu to może po prostu nie zabiraj głosu w dyskusji (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
@Kempes: no ale to raczej dobrze że mlwi o rządzących? Jest o czym.
Za to w radio zet ta dwójka "dziennikarzy sledczych" to chyba nigdy nie przestała o tuskowcach jak najlepiej, a o Pisie jak najgorzej. To już wolę Ziemkiewicza który mówi co chce xd
Będę zabierał niestety

Pewnie by występował w innych stacjach gdyby go zatrudniono ¯\(ツ)/¯ żaden zarzut z twojej strony.
No i ma własny kanal na yt
  • Odpowiedz
@Kempes: w tv republika i tv trwam występuje wiele ludzi, niedawno się okazało że jakiś gość co u zychowiccza występuje jest z tv trwam, mnie to serio zdziwiło bo zobacz jaki szok, da się normalnie rozmawiać z tymi ludźmi!
Niesamowite dla niektórych
  • Odpowiedz
zawsze mnie r-----------ą ci samozwańczy prawnicy pytający o "podstawę prawną"

@adam-pajac: akurat policjant ma obowiązek taką podstawę prawną podać na wezwanie. Czasem warto z tego prawa korzystać i nie ma w tym nic śmiesznego, chyba że ktoś przed chwilą zapierdzielał 120 na zabudowanym
  • Odpowiedz
@Wap30: policjant musi ci powiedzieć jaki przepis złamałes a RODO ma c---a do gadania bo ustawa o policji jest ustawą nadrzędną i masz obowiązek podac mu swoje dane osobowe
  • Odpowiedz
@adam-pajac: a gdzie ja piszę o rodo? Coś sobie zmysliłeś, nikt nic nie twierdził o rodo. A do legitymowania policjant też musi podać podstawę podjęcia czynności, takie jest orzecznictwo
  • Odpowiedz
@Kempes: Zyskał np. to, że to nie ja muszę teraz leżeć gdzieś w błocie zatrzymując ruską armię, tylko jakiś ukraiński żołnierz. Choć to pewnie trudne do zrozumienia dla ludzi z pokolenia Ziemkiewicza, bo i tak to nie oni by walczyli.
  • Odpowiedz
@Wap30: "nie chcą podać danych policjantowi bo RODO :D" - przed okazaniem dowodu możemy się jedynie powołać na ustawę o policji, która zapewnia nam poznanie powód kontroli przed okazaniem dowodu. RODO nie ma żadnego znaczenia przy kontroli policyjnej a Janusze potrafią policjantowi nawet po przedstawieniu przyczyn zatrzymania wykrzyczeć, że RODO i nr rejestracyjne powinny wystarczyc!
  • Odpowiedz